Pidžame iz Naminog kataloga s kraja 60-ih vraćaju nas u neka “luksuznija” vremena

Jasmina Grgurić Zanze
5. siječnja 2021.
Foto dana
A- A+

Kako se živjelo u bivšoj državi, ostavljamo individualnoj procjeni. Istina je, kao i obično, negdje u sredini. Režimski, nije bilo bajno, ali koliko je bajna demokracija? Tvornice su radile, ljudi su imali posla, plaće i mirovine nisu bile velike, ali od njih smo si, za razliku od danas, mogli priuštiti poštenu pidžamu i spavaćicu. O tomu svjedoči i Namin katalog s kraja 60-ih kada je spavaći program bio kvalitetniji od nekih svečanih haljina i odijela kakve možemo pronaći na današnjem tržištu.

Hm, slažete li se da je večerašnji doček i kod vas u otprilike u ovakvom raspoloženju 😀😀😀

Iz kataloga robne kuće Nama jesen-zima 1968-69

Objavljuje Tehnički muzej Nikola TeslaČetvrtak, 31. prosinca 2020.

 

Kako su izgledale nekadašnje pidžame, spavaćice i kućni ogrtači podsjeća nas Namin katalog s kraja 60-ih godina koji nudi bogati i kvalitetni spavaći program, za muškarce i žene.

S obzirom da je većina građana novogodišnju noć provela upravo u pidžamama, Tehnički muzej Nikola Tesla odlučio je za tu prigodu objaviti ovu staru reklamu na društvenim mrežama. Fotografije pripadaju katalogu jesen-zima 1968/69. godine.

Podsjetnik je to na modu onoga vremena, kada su spavaćice bile kvalitetnije od nekih haljina kakve se mogu kupiti danas.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap