Ovog popularnog proizvoda za kosu iz 70-ih sigurno se sjećate

Jasmina Grgurić Zanze
15. siječnja 2022.
Foto dana
A- A+

Tehnički muzej Nikola Tesla pomogao nam je da se prisjetimo jednog jako popularnog proizvoda za kosu iz 70-ih, a kojeg smo gotovo zaboravili. No, nije bilo kupaonice koja ga nije imala na polici u blizini ogledala.

Ekskluzivni sprej za kosu dolazio je u dvije varijante, za suhu i normalnu te za masnu kosu. Riječ je o popularnom laku “Slap” kojega je proizvodila osječka Saponia u sklopu svoje kozmetičke linije Akvatan.

“Za elegantnu liniju frizure!

Za modernu i postojanu frizuru na vlazi i kiši, za svilenkasti sjaj kose i njenu prirodnu draž” – piše na reklami Saponije za popularni Slap s početka 70-ih.

Bočica je dolazila u ljubičasto-roza-bijeloj nijansi, ovisno o vrsti kose, a krasio ju je elegantni zlatni čep. Reklamu iz 1971. godine krasi dama s bujnom i nalakiranom fen frizurom bogata volumena i narančaste boje. Odjevena je u bordo košulju i prekrasnu ornamentalnu šarenu dugu suknju na kojoj prevladava boja Slapa.

“Baš sam neki dan u šumi u potoku pronašla stare cipele i pored njih Slap lak za kosu i sad vidim Vašu objavu. Zakon!” – napisala je jedna pratiteljica na stranicama zagrebačkog Tehničkog muzeja “Nikola Tesla”.

Copy link
Powered by Social Snap