Oduševila nas je stara reklama za proizvod jedne od rijetkih opstalih tvornica

Jasmina Grgurić
8. lipnja 2021.
Foto dana
A- A+

Gotovo svaki put kada se nostalgično zagledamo u našu prošlost, osjetimo tugu zbog sjećanja na stvari, proizvode i tvornice, kojih danas više nema. Osim što su prehranjivale na desetke tisuća obitelji, iz njih je izlazila bezvremenska kvaliteta koje Hrvatskoj nikada nije nedostajalo u radu i proizvodnji. No, pogled na ovu reklamu iz 80-ih nas je oduševio jer je riječ o pogonu koji neumorno radi već sto godina!

Reklamu zagrebačke tvornice Unitas iz 1986. godine donosi nam Tehnički muzej Nikola Tesla. Prva domaća predionica i tvornica za proizvodnju konca, danas jedina, neprekidno radi još od 1920. godine i jedna je od rijetkih preživjelih u Hrvatskoj.

“Sigurna i elegantna s pletivom konca Maja” – piše uz reklamu na kojoj je djevojka obučena u mekanu rupičastu vestu s pripadajućom kapicom.

I dan danas s njihovim koncem raznih debljina i sastava heklamo, a svakako je najpoznatiji među njima “Ljubica”.

“Od našeg osnutka prošlo je mnogo godina, no od prvog dana vjerujemo u iste vrijednosti u koje su vjerovali naši osnivači – kvalitetu proizvoda i stalno istraživanje. Jedini smo proizvođač i izvoznik konca u Republici Hrvatskoj. Izvozimo 90% ukupne proizvodnje na četiri kontinenta i 23 zemlje – od zemalja EU preko Rusije i Južne Koreje do SAD-a. Pouzdano možemo reći kako smo svojim koncima isprepleli svijet” – navode na svojim internetskim stranicama iz Unitasa.

Oduševila nas je stara reklama za proizvod jedne od rijetkih opstalih tvornica
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap