Malo šale u crnim vremenima: Baka naheklala “zaštitne” maske

Jasmina Grgurić Zanze
25. ožujka 2020.
Foto dana
A- A+

Nošenje zaštitnih maski na licu ne spada u propisane mjere zaštite od koronavirusa. Građanima se stoga ne preporuča njihovo nošenje. Adekvatnu zaštitu pružaju samo maske sa specijalnim filterima, dok se oboljelima preporuča nositi kirurške maske kako ne bi širili zarazu. Ipak, maske mogu poslužiti kao djelomična zaštita ili barem ona psihološka. Kako je zavladala nestašica, započela je izrada višekratnih pamučnih maski u kućnim radinostima. Tako je nastala i šala o bakinim heklanim maskama.

Pamučne maske u kućnim radinostima izrađuju se na veliko, pri čemu se pazi i na modu pa se pomno biraju boje, uzorci… No, svoga konja za utrku ima i baka koja je izradila jednu u svom prepoznatljivom stilu – onu heklanu. No, jedini problem bi mogle biti rupice…

Objavu je na društvenim mrežama podijelila i predsjednica Sindikata umirovljenika, Jasna A. Petrović koja se malo našalila u ovoj teškoj situaciji.

“Nacionalni stožer maske malo ima, malo nema. Ministri govore kroz maske k’o iz špilje, Krstičević je stavio naopako. U apotekama nema za kupiti pa je narod razvio kućnu radinost. Ima ih na dinosaure, mačkice, prugaste ili, prigodno, na lubanje. Čipkastu stavljam kad odem odnijeti smeće i, gle peha, nikoga ne sretnem. Modni detalj u doba korone” – napisala je Petrović.

Malo šale u crnim vremenima: Baka naheklala “zaštitne” maske
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap