Kako smo u 80-ima “blokirali” ljude? Upravo ovako!

Jasmina Grgurić
25. svibnja 2019.
Foto dana
A- A+

Svijet pametne tehnologije donosi niz prednosti, ali i nedostataka. Neželjene osobe, njihove dosadne pozive i učestale poruke na društvenim mrežama i aplikacijama gotovo je nemoguće izbjeći. Tada smo često prisiljeni koristiti opciju blokiranja nečijeg profila ili broja. Koliko smo daleko odmaknuli u takvoj složenoj društvenoj komunikaciji najbolje svjedoče iskustva iz prošlog stoljeća, kada su stvari bile puno, puno jednostavnije.

Kada nismo željeli da nas netko “dobije” samo bismo otklopili slušalicu Foto: Pixabay

Ako nas išta čini nostalgičarima, onda su to stari telefoni iz 80-ih godina. Brojčanik koji se vrti u krug i slušalica u kojoj čujemo svaki prstom odabrani broj imali su svoju draž. Iz današnje perspektive, nazvati nekoga tada je bio pravi mali ritual.

Nismo znali tko će nam se od ukućana javiti, a razgovori su bili mnogo formalniji. Ipak, veselili smo im se jer su, uz pisma, predstavljali jedini oblik posredne komunikacije koja nam je štedjela kilometre.

Ipak, ni tada nismo željeli biti baš uvijek dostupni i javiti se svakomu. Kada bi netko bio neželjeno uporan u pokušajima pozivanja, nismo ga morali blokirati, nego učiniti nešto mnogo lakše – ostaviti slušalicu otvorenom. Dovoljno ju je bilo ostaviti pokraj telefona i uživati u tišini.

Kako smo u 80-ima “blokirali” ljude? Upravo ovako!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap