Fotografkinja Slavka Pavić (93) Tehničkom muzeju poklonila magnetofon iz 60-ih

Jasmina Grgurić
10. ožujka 2020.
Foto dana
A- A+

Hodanje i fotografiranje za poznatu, danas 93-godišnju zagrebačku fotografkinju Slavku Pavić jednostavno su – lijek. Čini to stoga i danas, a ovih je dana došla i do Tehničkog muzeja čiji je fundus obogatila vrijednim magnetofonom SABA iz 1961. godine.

Slavka Pavić ravnateljici predala stari magnetofon Foto: Tehnički muzej Nikola Tesla

Poznata zagrebačka fotografkinja Slavka Pavić, iako ima 93 godine, i dalje skita i snima, jer su hodanje i fotografija za nju dobitna kombinacija.

Ovih je dana posjetila i Tehnički muzej Nikola Tesla čiji je fundus uređaja za tonski zapis obogatila magnetofonom SABA iz 1961. godine. Uređaj je i dalje u izvrsnom stanju, a gospođi Slavki vjerno je služio godinama.

“Još je u meni tiha čežnja koja me tjera da hodam, gledam, snimim. To je moj život. Jednostavno ne mogu bez toga. Bez fotografije” – rekla je još lani za medije ova 93-godišnja fotografkinja.

Tako još i danas jedna od najvećih hrvatskih fotografkinja 20. stoljeća u ruke uzme fotoaparat i radosno šeta ulicama Zagreba, spremna zabilježiti razne svakodnevne situacije i poglede iza kojih se kriju razne tajne i motivi, a u objektivu joj se nađe i pokoji modni detalj.

Inače, Slavka Pavić jedna je od osnivačica Ženske sekcije Fotokluba Zagreb te je jedina članica koja je svojevremeno izlagala radove na svih 16 godišnjih izložbi.