Fotografkinja Slavka Pavić (93) Tehničkom muzeju poklonila magnetofon iz 60-ih

Jasmina Grgurić
10. ožujka 2020.
Foto dana
A- A+

Hodanje i fotografiranje za poznatu, danas 93-godišnju zagrebačku fotografkinju Slavku Pavić jednostavno su – lijek. Čini to stoga i danas, a ovih je dana došla i do Tehničkog muzeja čiji je fundus obogatila vrijednim magnetofonom SABA iz 1961. godine.

Slavka Pavić ravnateljici predala stari magnetofon Foto: Tehnički muzej Nikola Tesla

Poznata zagrebačka fotografkinja Slavka Pavić, iako ima 93 godine, i dalje skita i snima, jer su hodanje i fotografija za nju dobitna kombinacija.

Ovih je dana posjetila i Tehnički muzej Nikola Tesla čiji je fundus uređaja za tonski zapis obogatila magnetofonom SABA iz 1961. godine. Uređaj je i dalje u izvrsnom stanju, a gospođi Slavki vjerno je služio godinama.

“Još je u meni tiha čežnja koja me tjera da hodam, gledam, snimim. To je moj život. Jednostavno ne mogu bez toga. Bez fotografije” – rekla je još lani za medije ova 93-godišnja fotografkinja.

Tako još i danas jedna od najvećih hrvatskih fotografkinja 20. stoljeća u ruke uzme fotoaparat i radosno šeta ulicama Zagreba, spremna zabilježiti razne svakodnevne situacije i poglede iza kojih se kriju razne tajne i motivi, a u objektivu joj se nađe i pokoji modni detalj.

Inače, Slavka Pavić jedna je od osnivačica Ženske sekcije Fotokluba Zagreb te je jedina članica koja je svojevremeno izlagala radove na svih 16 godišnjih izložbi.

Fotografkinja Slavka Pavić (93) Tehničkom muzeju poklonila magnetofon iz 60-ih
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap