[FOTO DANA] Zvečevo čokolada za zaljubljene parove bila je neizostavan dio Valentinova

Matej Markovinović
19. veljače 2023.
Foto dana
A- A+

Tehnički muzej Nikola Tesla objavio je na svom Facebooku staru reklamnu fotografiju za čokoladu ‘Volim te…’. Riječ je o čokoladi koju proizvodi Zvečevo, a koja je, uz ružu ili neki drugi cvijet, činila idealan poklon za Valentinovo.

Uz Kraš i Kandit, “kralj čokolada” u Hrvatskoj u 20. stoljeću, bio je i Zvečevo. Uz popularne Mikado čokolade, požeška tvrtka u ponudi ima i čokoladu za one koje volite. Riječ je o čokoladi prigodnog naziva “Volim te…”, koja je nekada bila neizostavan dio svakog poklona za Valentinovo.

Staru reklamu za ovu čokoladu za zaljubljene, na svojoj je Facebook stranici objavio Tehnički muzej Nikola Tesla.

“Originalno voćno punjenje u izvrsnoj čokoladi. U svakoj tablici – tri iznenađenja, tri razna voćna punjenja. Ukupno pet vrsta čokolada s raznim kombinacijama punjenja. Još danas kušajte čokoladni novitet Zvečeva – čokoladu Volim te…”, stoji u reklami.

Tvrtka Zvečevo osnovana je 1921. godine u Požegi te je s radom započela kao tvornica “Stock cognac Medicinal”. Nestle im je 1934. godine ponudio ugovor o najmu postrojenja za proizvodnju čokolada i bombona, što je odobrilo tadašnje Ministarstvo i Kraljevska banska uprava u Zagrebu.

Službena proizvodnja čokolade započinje 1936. godine, a Stock 1951. konačno počinje poslovati pod prepoznatljivim nazivom “Zvečevo”. Uz čokolade, Zvečevo je proizvodio i voćne sokove, brašno, jaka alkoholna pića i mliječni prah.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap