[FOTO DANA] Bez ovog proizvoda nekada nismo išli ni na izlete ni na plažu

Jasmina Grgurić Zanze
7. svibnja 2021.
Foto dana
A- A+

Odlasci na izlet, more ili plažu nekada su izgledali posve drugačije nego danas kada na svakom koraku imamo kiosk, štand, kafić, trgovinu, benzinsku… Osvježenje i okrjepa ovisili bi samo o onomu što smo sami ponijeli, od hladnog soka do sendviča. A sve se nosilo u “magičnom uređaju”.

NEDJELJNI REKLAMNI KUTAK – Jugoplastika, Split, 1969.

Objavljuje Tehnički muzej Nikola TeslaSubota, 1. svibnja 2021.

 

Još se u malo kojem kuhinjskom zamrzivaču mogu naći uvijek spremni ulošci za “frigo” torbu. Bez nje nekada nismo ni pomišljali otići na put, izlet, plažu… U njoj bi naša pića ostala hladna, a hrana svježa. Kod dužih putovanja, gotovo je svakomu služila kao prijevozno sredstvo za meso, jaja, povrće…

Torbe i ruksaci za hlađenje popularni su i danas, ali ne možemo se oteti dojmu da su nekada ipak bili veći hit. Jedan od razloga svakako leži u puno većoj ponudi hrane i pića, kako tijekom putovanja, tako i na samom odredištu. Ipak, nošenje vlastitih namirnica nosi sa sobom neku draž, a uštedi se i koja kuna.

Bilo kako bilo, na nekadašnje frigo torbe podsjetio nas je zagrebački Tehnički muzej “Nikola Tesla” objavom reklame splitske Jugoplastike s kraja 60-ih godina.

“Alka frigoterm: obilje svježine za svaki vikend!

Sačuvat će na izletu svježinu vaših namirnica kao da ste ih čas prije izvadili iz frižidera” – piše uz fotografiju obitelji s navedenim proizvodom u prirodi.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap