Dom na Savi nekoliko je puta promijenio svoj izgled, ali svim generacijama ostaje u lijepom sjećanju

Jelena Ratko
17. kolovoza 2018.
Foto dana
A- A+

Studentski grad s godinama mijenja svoj izgled, ali ne i dušu. Studentski dom Stjepan Radić, kojega svi već desetljećima oslovljavaju nadimkom “Sava”, preuređen je posljednjega puta prošle godine, a prije toga davne 1987.

Foto: Salko Čajić (Facebook grupa ‘Zagreb kakav je bio nekada (SLIKE, VIDEO)’)

Prošle se godine najveći studentski dom u državi obnavljao za Europske sveučilišne igre pa je tako sada odjenut u novo ruho. Nešto slično se događalo i 1986. godine, kada se dom pripremao za Univerzijadu, kojoj je Zagreb bio domaćin 1987. godine.

Fotografija datira iz 1986. godine, prenosi Srednja.hr, a objavljena je u Facebook grupi “Zagreb kakav je bio nekada (SLIKE, VIDEO)”. Ona prikazuje Zagreb iz ptičje perspektive te se na njoj u prvom planu vidi dom na Savi, tijekom faze rekonstrukcije za Univerzijadu.

Studenstko naselje Stjepan Radić na adresi Jarunska 2 čuva mnoge uspomene bivših i sadašnjih studenata u hodnicima i sobama 11 paviljona.

Izgled dvorišta i zgrada unutar nadaleko poznatog “studenstkog grada” s godinama se nekoliko puta mijenjao, no studentski duh koji čuva to mjesto opstao je unatoč rekonstrukcijama.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap