Bake na zidiću kao nadzorne kamere, seoski google ili ministarstvo tuđih poslova

Jasmina Grgurić
7. listopada 2018.
Foto dana
A- A+

Svako mjesto ima svoje divne bakice koje se okupljaju uvijek na istom mjestu u isto vrijeme. Iako ćemo za njih reći da su kao nadzorne kamere, seoski google ili ministarstvo tuđih poslova, jer njihovom oku sokolovom malo što promakne, uistinu ih je lijepo vidjeti…

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli T E T E I K A Z E T E (@teteikazete)

Popularna instagram stranica “Tete i kazete” objavila je još jednu u nizu zanimljivih fotografija koje nas podsjećaju na čari naše kulture i življenja. Karakteristični stil života prenose nam naši stari. Ovdje vidimo šest starijih gospođa, možemo reći baka, koje sjede uz dubrovačke zidine. Sjede, razgovaraju i vjerojatno komentiraju prolaznike i susjede, mješajući se ponekad i tamo gdje im možda i nije mjesto.

Upravo na tu pojavu baka kao živih “nadzornih kamera” ukazali su komentarom “U svakom mistu ih ima”. Pratitelji su se nadovezali kako su svaki dan “ista ura, isto misto”, “Ministarstvo tuđih poslova”, “Seoski google” i slično, a promakla im nije ni njihova “neizostavna trajna”.

Naravno, sve na simpatičan način, jer bez obzira što njihovom oku sokolovom rijetko što promiče, ove je bake uistinu lijepo vidjeti u druženju i zajedništvu. Ovakvim okupljanjima daju dušu krajevima u kojima žive. Mlađe generacije zasigurno bi imale što naučiti, prije svega kako se zainteresirati za bližnje oko nas.