Baka Aleksandra Yegorova odabrana je kako bi predstavila istočnu Rusiju u seriji fotografija

Jelena Ratko
13. kolovoza 2018.
Foto dana
A- A+

Autor fotografije je Frank Herfort, koji je prezentira kao dio svoje veće kolekcije nastale u istočnoj Rusiji u posljednjih sedam godina.

Fotografija pod nazivom “Babushka” prikazuje Aleksandru Yegorovu, staru ženu koja živi u selu Budushee, čije ime u prijevodu znači “budućnost”. Budući da ruskih -24°C ne dopuštaju boravak na otvorenom, Aleksandra ostaje zimi ostaje na toplom, u kući svoje kćeri. Na nogama nosi tradicionalne ruske čizme valenki.

Fotografiju je na Instagram stranici Lens Culture objavio Frank Herfort, koji je prezentira kao dio svoje veće kolekcije “Fairy Tale from Russia” (u prijevodu, “Bajka iz Rusije”). Njegova serija fotografija predstavlja misterije i mitove istočne Rusije. Projekt, na kojemu Herfort radi posljednjih sedam godina, još uvijek traje.

“Ovaj projekt je, također, o bizarnim i neobjašnjivim događajima koji se često pojave u životu – trenucima koje nije uvijek lako shvatiti. Svaka slika u ovoj seriji stoji sama za sebe i priča svoju priču, ali zajedno tvore cijelu bajku”, napisao je autor fotografije.

Baka Aleksandra Yegorova odabrana je kako bi predstavila istočnu Rusiju u seriji fotografija
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap