Umirovljenik sustavno provaljivao u aute na parkiralištu nogometnog kluba

Jasmina Grgurić Zanze
8. ožujka 2024.
Crna kronika
A- A+

Umirovljenik (68) sustavno je provaljivao u automobile na parkiralištu nogometnog kluba u Vukovini nedaleko od Velike Gorice. Nakon što bi provalio u auto, ukrao bi torbice, ruksake, novčanike, naočale i ostalo. Policija ga tereti za šest krađa provaljivanjem u automobile, a šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća eura.

Provala u auto Ilustracija | Pexels

Provala u auto Ilustracija | Pexels

Čak šest krađa provaljivanjem u automobile zagrebačka je policija dokazala 68-godišnjaku. Umirovljenik je učestalo dolazio na parkiralište nogometnog kluba u Vukovini nedaleko od Velike Gorice. Tamo bi provalio u aute pa iz njih krao novčanike, torbice, ruksake, naočale i ostale predmete.

Muškarac provaljivao u nogometne klubove. Krao kotlove za gulaš, sladolede, lopte...

– Policijski službenici iz Velike Gorice su potvrdili sumnju da je 68-godišnjak od 2021. do 2024. godine u čak pet navrata autom Ford Focus zagrebačkih registracija došao na parkiralište nogometnog kluba u Školskoj ulici u Vukovini. Potom je prikladnim alatom provalio u pet osobnih automobila. Iz vozila bi otuđio torbice, ruksake, novčanike, naočale novac i ostalo pa bi se udaljio, izvijestila je ovih dana Policijska uprava zagrebačka.

Sumnja se i da je u siječnju 2021. došao na parkiralište ispred crkve u Školskoj ulici u Vukovini, gdje je također provalio u parkirani automobil iz kojeg je uzeo torbicu, mobitel i novčanik. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi više tisuća eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap