Umirovljenik prolio urin kroz prozor, susjedi ga prijavili, a sada mora platiti 300 eura

Jasmina Grgurić Zanze
10. srpnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Umirovljenik s Brača usred noći izlio je kroz pozor stana vrč pun urina. Kako se mokraća slijevala po prozoru stana njegovih splitskih susjeda, oni su odmah pozvali policiju. Policija je pronašla 71-godišnjaka i privela ga, a slučaj je kasnije završio na sudu. Prema presudi, stariji Bračanin mora platiti oko 300 eura kazne i sudskih troškova, premda mu mirovina iznosi 400 eura.

Pogrbljeni umirovljenik stoji u bijeloj sobi pored prozora i promatra okolinu.

Ilustracija | Foto: Unsplash / Alex Boyd

Nije poznato što je nagnalo 71-godišnjeg umirovljenika s Brača da usred noći kroz prozor stana u Splitu izlije vrč prepun urina. Susjedi su 12. svibnja u 2.15 sati čuli da im slap tekućine curi po prozoru i odmah odlučili nešto poduzeti.

pwnje
Često uriniranje noću je uobičajeno za starije: Evo kada biste trebali posjetiti urologa

Čim su shvatili da je riječ o urinu, pozvali su policiju, a ona je vrlo brzo pronašla vlasnika prolivene mokraće. Policija je umirovljenika privela u postaju te mu ispisala prekršajni nalog jer je remetio javni red i mir ogriješivši se o članak 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, navodi Jutarnji.hr.

Slučaj je završio na sudu, a 71-godišnjak kažnjen novčano s 300 eura. Kako je u policijskoj postaji proveo cijeli dan, kazna će mu biti umanjena za 39,82 eura. Mirovina mu pak iznosi 400 eura, od kojih mora izdvojiti iznos od 260,18 eura, a mora podmiriti i 40 eura sudskih troškova. Umirovljenik je priznao da je izlio vrč pun mokraće kroz prozor stana, što mu je, uz dosadašnju neosuđivanost, sud uzeo u obzir kao olakotnu okolnost.

Nedavno smo pisali i o presudi 76-godišnjem umirovljeniku koji je počinio čak 27 krađa provaljivanjem. Krao je slike, televizore, odjeću pa i maslinovo ulje. Osuđen je uvjetno, s rokom kušnje od pet godine, o čemu više možete pročitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap