Umirovljenik popio u subotnjem provodu pa prouzročio sudar i ozlijedio osobu

Luka Kalac
12. ožujka 2024.
Crna kronika
A- A+

Umirovljenik je popio nekoliko alkoholnih pića, sjeo za automobil i očito nije ni primijetio u centru Koprivnice automobil ispred sebe. Njime je upravljala 37-godišnjakinja, a zaustavila se zbog crvenog svjetla na semaforu. Ni to nije bio dovoljan znak da se pripiti umirovljenik uspije pravovremeno zaustaviti. Od siline udarca, gospođa je prevezena u bolnicu, ali srećom, lakše je ozlijeđena i nije u životnoj opasnosti. Umirovljenik je prevezen u prostorije policije gdje je ostao do otrježnjenja.

Policijski auto s upaljenom rotirokom usred dana.

Policija | Foto: MUP

Umirovljenik pod utjecajem alkohola je sjeo za volan svog automobila i skrivio prometnu nesreću u centru Koprivnice. Sve se dogodilo u subotu u poslijepodnevnim satima, kada je došlo do sudara dva automobila.

Policijskim očevidom je utvrđeno kako je krivica pala na umirovljenika koji je bio pripit. Najvjerojatnije zbog toga i nije stigao pravovremeno zakočiti pa se zabio u automobil ispred sebe za čijim je volanom bila 37-godišnja žena.

Euri
Božidar (74) vozio 'nacvrcan', kazna mu je veća od mirovine: 'Kako ću živjeti i voziti mamu'

– Dana, 9. ožujka u 18:50 u Koprivnici, 71-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom koprivničke registarske oznake u smjeru semaforiziranog raskrižja s Marovskom ulicom. Dolaskom do raskrižja zbog neprilagođene brzine vozilom je udario u osobni automobil koprivničke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljala 37-godišnja vozačica, a koja je vozilo zaustavila radi crvenog svjetla na semaforu, stoji u priopćenju Policijske uprave koprivničko–križevačka, a prenosi podravski.hr.

Nažalost, žrtva nesreće je prevezena u bolnicu, ali srećom, riječ je samo o lakšim ozljedama te je izvan životne opasnosti. Nakon što je podvrgnut alkotestu, umirovljeniku je izmjereno 1,22 promila. Zbog toga je smješten u policijsku prostoriju, sve dok se nije otrijeznio. Protiv 71-godišnjaka će biti pokrenut prekršajni postupak.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap