Umirovljenik (69) iz skladišta Mlina i pekara ukrao čak 51 šteku cigareta

Jasmina Grgurić Zanze
29. prosinca 2023.
Crna kronika
A- A+

Trostruki kradljivac iz Mlina i pekara u Velikoj Gorici uzeo je čak 51 šteku cigareta. Sve krađe odrađivao je na identičan način, no pred tužiteljstvom ovaj 69-godišnji umirovljenik iz Zagreba sve poriče. Ipak, trgovkinjama je poznat i od prije jer je krao i ranije, a pravu istinu potvrdile su nadzorne kamere.

Ilustracija: Pixabay

Višestruki kradljivac, 69-godišnji Zagrepčanin Boris opet je završio pred tužiteljstvom koje ga tereti da je iz Mlina i pekara u tri navrata ukrao čak 51 šteku cigareta. Krađe su se dogodile još u lipnju 2021. godine kada je ulazio u skladište i otuđivao robu. Osim cigareta, uzeo je i majonezu u tubi, kečap majonezu, margo i jogurt sa žitaricama. Zbog štete od 2.037 eura tužiteljstvo u Velikoj Gorici predlaže da ga se osudi na godinu dana zatvora.

‘Nisam mogao uzeti 11 šteka i proći kraj kase’

Međutim, optuženi umirovljenik sve poriče, piše Jutarnji.hr.

Umirovljenik ukrao kobasice u trgovini, mora platiti veliku kaznu

– Nije točno da sam u četiri navrata uzeo preko 50 šteka. Nemoguće je da bi u jednom navratu uzeo ih 15 odjednom. Naprosto ne znam gdje bi ih samo sve uspio staviti?! Nekad sam živio u Velikoj Gorici i poznajem sve te dućane. Bio sam u njima, ali ne znam jel baš tih datuma. Primjerice, tog 3. lipnja 2021. ne znam jesam li u njemu tad bio, ali to vam je mali dučančić gdje rade dvije prodavačice i nemoguće je ući u skladište, uzeti 11 šteka i proći kraj kase. Jedna prodavačica radi na pultu za kruh i na salamama i nisam prolazio kraj nje da bih ušao u skladište. Na snimkama iz dućana će se sigurno vidjeti jesam li ih uzeo ili ne. Ja tvrdim da nisam jer nisam ni ulazio u skladište. Inače, u jednoj od tih trgovina sam bio uzeo 10 dkg salame iz frižidera i nisam ju platio, ali cigarete nisam dirao, rekao je u svoju obranu 69-godišnjak.

Ulazio u dućan po tri puta i gurao šteke pod jaknu

Trgovkinje su posvjedočile da je muškarac s maskom, koja je tada bila obavezna zbog Covida, sve krađe odradio na jednak način. Iskoristio je gužvu u trgovini i ušao u pričuvno skladište koje ujedno služi i kao ured. Uzeo je šteke cigareta sa stalaža i otišao bez plaćanja. Jedna trgovkinja kradljivca je odmah prepoznala, jer je krao alkoholna pića u drugoj trgovini u kojoj je radila, piše jutarnji.hr.

Snimke kamera potvrdile su da je muškarac čak triput ušao u trgovinu i tako tri dana zaredom. Ušao bi u trgovinu, uzeo košaricu, otišao do vitrina, ostavio košaricu, otišao u skladište, natrpao cigarete ispod jakne i na blagajnu otišao kako bi platio nekoliko sitnih artikala. Ipak, ovaj modus oprenadi sada bi ga mogao koštati slobode.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap