Umirovljenica Vesna policajce poprskala suzavcem, osuđena je na uvjetnu kaznu

Jasmina Grgurić Zanze
8. travnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Susjeda je prijavila 69-godišnju umirovljenicu Vesnu za napad. Međutim, kada su policajci stigli u dvorište njezine kuće u Zagrebu i zatražili je osobnu iskaznicu, ona ih je poprskala suzavcem u oči. Policajci su je ipak savladali i uhitili. Presuda je donesena ovih dana, a dosad neosuđivana umirovljenica osuđena je na osam mjeseci zatvora, ali uvjetno. Mora platiti i sto eura sudskih troškova.

Policijac s leđa

Foto: Pixabay

Ratoborna umirovljenica uhićena je nakon što je policajce koji su došli na intervenciju poprskala suzavcem. Prema presudi donesenoj ovih dana, sve se dogodilo u listopadu oko 9.20 sati u dvorištu obiteljske kuće u Zagrebu. Policajci su tamo stigli na poziv gospođe M. koja je rekla da je susjeda Vesna (69) napada, piše Danica.hr.

Na mjesto događaja stigla su tri policajca koja su Vesni odmah pojasnila razloge dolaska te od nje zatražila osobnu iskaznicu.

– Ona je otišla po osobnu iskaznicu, da bi se nakon nekoliko trenutaka vratila do policijskih službenika, oštećenog D. i K., držeći u rukama sprej s nadražujućom tvari, takozvani suzavac. U nakani da spriječi policijske službenike u obavljanju dužnosti poprskala ih je suzavcem u predjelu očiju. Uslijed toga su policijski službenici D. i K. zadobili crvenilo očiju, a nakon čega su svladali i priveli Vesnu u policijsku postaju. Time je ona počinila kazneno djelo protiv javnog rada, prisilom prema službenoj osobi, naveo je sudac u presudi.

Umirovljenica je proglašena krivom i osuđena na osam mjeseci uvjetnog zatvora uz plaćanje 100 eura troškova kaznenog postupka. Presuda je nepravomoćna, a Vesna dosad nije bila osuđivana.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap