Umirovljenica iz Zagreba uhvatila na djelu provalnicu iz Rumunjske: Zadržala je do dolaska policije

Jasmina Grgurić Zanze
30. ožujka 2024.
Crna kronika
A- A+

Da umirovljenici mogu biti i heroji, a ne samo žrtve, dokazala je 72-godišnja umirovljenica iz Zagreba. Usred bijela dana u njezinu kuću provalila je žena, za koju se kasnije uspostavilo da je 43-godišnja Rumunjka. Vlasnica kuće se nije dala obeshrabriti pa je provalnicu zadržala sve dok nije došla policija.

krađa

Krađa | Foto: Pixabay

Da i crna vijest može biti pozitivna, svjedoči uistinu nesvakidašnji događaj iz centra Zagreba. Starije osobe pune crnu kroniku kao mete svakodnevnih prijevara, ali ovoga puta junakinja priče upravo je umirovljenica. Iako ima 72 godine, nije se dala uplašiti pa je ženu koja joj je provalila u kuću uhvatila i zadržala sve do dolaska policije.

Sve se dogodilo usred bijela dana, kada je oko 13.55 sati u srijedu u Susedgradu, 72-godišnja vlasnica kuće u provali zatekla nepoznatu ženu. Umirovljenica se nije dala smesti pa je 43-godišnju provalnicu, porijeklom iz Rumunjske, uspjela spriječiti, ali i zadržati.

– Vlasnica kuće u dobi od 72 godine u srijedu je oko 13.55 sati u Susedgradu, Hladnička ulica, u provali zatekla nepoznatu počiniteljicu te ju zadržala do dolaska policijskih službenika. Policijski službenici utvrdili su da se radi o 43-godišnjoj stranoj državljanki koju su uhitili i doveli u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Materijalna šteta za sada nije utvrđena, izvijestili su dan kasnije iz Policijske uprave zagrebačke.

Policija je u petak nadopunila ovu informaciju, rekavši da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjom državljankom Rumunjske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava predana je Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Copy link
Powered by Social Snap