Umirovljenica (74) povjerovala da će naslijediti 400.000 eura pa ostala bez svojeg novca

Ana Kanazir
10. studenoga 2023.
Crna kronika
A- A+

Umirovljenica s područja Varaždina je tijekom ožujka na društvenim mrežama stupila u kontakt s nepoznatom ženskom osobom koja joj je rekla da je bolesna i da nema nasljednika, a 74-godišnjakinji je rekla da će joj uplatiti svoju ušteđevinu od 400.000 eura. Ipak, ovaj novac bi umirovljenica dobila tek kada im uplati 250 eura, što je i napravila i ostala bez tog iznosa.

e-mail prevara

prevara | foto: Pixabay, mohamed_hassan

Umirovljenica je prevarena jer je uplatila novac nepoznatoj osobi koja joj je obećala svoju ušteđevinu. Ipak, shvatila je na vrijeme da se radi o prijevari pa je ostala ‘samo’ bez 250 eura. Sve je prijavljeno policiji koja trenutno traži počinitelja.

e-mail prevara
Statistika ne laže: U devet mjeseci prevareno 449 starijih osoba

Računalna prevara je naziv za prevaru koja se događa na internetu, a u devet mjeseci ove godine je bilo ukupno 337 ovakvih prevara nad starijim osobama, kako su nam ovdje rekli iz Ministarstva unutarnjih poslova. Upravo na jednu takvu je nasjela 74-godišnjakinja.

Naime, njoj je na društvenim mrežama nepoznata osoba javila da je bolesna i da nema nasljednika pa će njoj uplatiti svoju ušteđevinu od 400.000 eura, ali da bi to mogla napraviti joj je umirovljenica trebala prvo uplatiti 250 eura za troškove prijenosa, kako joj je objašnjeno.

Nakon što je ovo napravila, 74-godišnjakinja je dobila poziv od druge, muške osobe koja joj je rekla kako je uplata sjela, ali da treba ponovno uplatiti isti iznos pa će joj se tek onda prebaciti obećani novac. Na svu sreću, umirovljenica je ovdje shvatila da je prevarena i sve je prijavila policiji.

Materijalna šteta se procjenjuje na oko 250 eura, a policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja, navodi se na stranici PU varaždinska.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap