Uhićen kriminalni trio umirovljenika provalnika iz Italije: Policiji su poznati više od pola stoljeća

Luka Kalac
25. veljače 2024.
Crna kronika
A- A+

U Rimu su uhićena trojica umirovljenika koji su poznati policiji još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Riječ je o provalnicima koji već desetljećima kradu novac prema sličnom scenariju, a na meti su im poštanski uredi. Inače, najmlađi član ove bande ima 68 godina, dok najstariji ima 77 godina. U posljednjoj provali su sa sobom odnijeli čak 200.000 eura u čemu ih nisu zaustavili ni problemi s prostatom ni dijabetes.

Policija | Pexels

Policija | Pexels

Nakon nekoliko desetljeća duge kriminalne karijere, uhićena su trojica umirovljenika u Rimu. Riječ je o 77-godišnjem Ranieru P., 68-godišnjem Sandru B. i 71-godišnjem kriminalcu Italu D. koji je poznat pod nadimkom ‘Il tedesco’ što u prijevodu s talijanskog jezika znači Nijemac, a koji je punio medijske stupce.

Umirovljenika teretili za šverc 800 kg kokaina, pa ga pustili: 'On ni ne zna što je droga'

Policiji su poznati više od pola stoljeća

Trojica umirovljenika je počinila nekoliko pljački, i to ponajviše u poštanskim uredima. Policiji su poznati još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a ovo nije njihovo prvo uhićenje.

Popriličan period su proveli i u zatvorima. Posljednja provala koja im je pošla za rukom je bila u svibnju 2023. godine. Ni zdravstvene poteškoće poput dijabetesa i problema s prostatom u trećoj životnoj dobi nisu ih omele pri krađi čak 200.000 eura, piše fenix-magazin.de.

Godinama su se pridržavali provjerene metode. Odabirom poštanskog ureda, Raniero P. bi izradio kopiju ključeva pomoću kojih bi ušao na stražnja vrata. Ondje bi za njim ušli Italo D. i Sandro B. s dvojicom mlađih provalnika koji su bili poznati kao ‘zidari’.

Nikada nikog nisu ozlijedili

Kriminalni trio je, prema pisanju romatoday.it, većinu svojih planova razrađivao u jednom baru. S obzirom na to da je riječ o dugogodišnjim kriminalcima, izbjegavali su komunikaciju mobitelom kako im se ne bi ušlo u trag, piše fenix-magazin.de.

Inače, Italo D. popularniji kao Nijemac je dobro poznat diljem Italije. Nadimak je zaradio zahvaljujući svojoj preciznosti. S obzirom na to da tijekom izvođenja provala nikada nikog nije ozlijedio, prema navodima Redaktionsnetzwerk Deutschland, čak su ih i mediji simpatizirali.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap