Trojica iskorištavali osobe s teškim psihičkim stanjima koje su im davale novac i nekretnine

Ana Kanazir
24. travnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Tri osobe u dobi od 30, 42 i 48 godina su varale osobe starije od sebe koje još k tome imaju i teško psihičko stanje. Prevaranti su tako 66-godišnjaka, 65-godišnjaka i 35-godišnjaka navodili da im daju novac, ali i nekretnine. Protiv njih je podignuta optužnica na Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Ilustracija: Pixabay

Okrivljenici su prema sumnjama tužiteljstva oštetili troje oboljelih za najmanje 160.119 eura, a sve se odvijalo u periodu od godine dana. Sada je protiv njih podignuta optužnica.

Trojica okrivljenih su od veljače 2018. do lipnja 2019. godine na području Kutine, Bjelovara, Đakova i Zagreba varali tri osobe teškog psihičkog stanja i smanjene sposobnosti rasuđivanja. Dvoje od njih su starije osobe od 65 i 66 godina i jedna osoba ima 35 godina. Prevaranti su ih navodili da im učestalo predaju različite novčane iznose i prenesu vlasništvo nad nekretninama na njih, kao i na osobe koje su s njima u prijateljskim i obiteljskim odnosima. Na ovaj način su žrtve oštetili za najmanje 160.119 eura. Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je protiv njih, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu pred Općinskim sudom u Sisku.

Copy link
Powered by Social Snap