Slovenku (77) u Puli pregazio vlastiti automobil nakon što ga je parkirala na nizbrdici

Jasmina Grgurić Zanze
22. veljače 2024.
Crna kronika
A- A+

Slovenska umirovljenica teško je ozlijeđena nakon što je preko nje prešao njezin vlastiti automobil. Parkirala ga je na nizbrdici u Puli, a nakon što je izašla iz vozila, auto je krenuo prema nazad. Kako bi ga zaustavila, 77-godišnjakinja je pokušala ući u auto, ali je izgubila ravnotežu i pala. Istarska policija savjetuje kako spriječiti da auto ne krene s mjesta zaustavljanja.

Foto: Rawpixel

Teško je ozlijeđena 77-godišnja slovenska umirovljenica nakon što je preko nje prešao njezin vlastiti automobil u Puli. Auto je parkirala na nizbrdici, a nesreća se dogodila u utorak oko 11 sati na Premanturskoj cesti.

– Žena je parkirala vozilo slovenske registracijske oznake na nizbrdici, a nakon što je izašla iz vozila, automobil se pokrenuo i krenuo prema nazad. Ne bi li ga zaustavila, žena je pokušala ući u vozilo, ali je izgubila ravnotežu i pala, nakon čega je automobil prešao preko nje, izvijestili su jučer iz istarske Policijske uprave.

Zbog zadobivenih ozljeda, 77-godišnjakinji je pružena liječnička pomoć u pulskoj bolnici, gdje je utvrđeno da je zadobila teže ozljede.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska savjetuje građane da prije izlaska iz vozila poduzmu sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo ne krene s mjesta zaustavljanja. To znači da je potrebno isključiti rad motora, osigurati vozilo parkiranom kočnicom i postaviti ga u bilo koji stupanj prijenosa, uz preporuku ako je uzbrdica u prvi stupanj, a ako je nizbrdica u stupanj za vožnju unatrag. Također je potrebno zatvoriti prozore, zaključati vozilo i ključeve uzeti sa sobom kako neovlaštene osobe ne bi stavile vozilo u pokret.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap