Šibenčanin (73) mislio da ulaže u video igrice, ostao bez uloženog, ali i nekoliko tisuća eura

Jasmina Grgurić Zanze
28. siječnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Najnovija žrtva prijevare starijih osoba je 73-godišnji šibenski umirovljenik. Nasjeo je na priču o ulaganju putem kupovine bonova za video igrice, na što je potrošio nekoliko tisuća eura. Umjesto dobiti, ostao je bez uloženih sredstava, ali i još nekoliko tisuća eura. Naime, prevarantima je dao podatke svoje bankovne kartice kako bi mu vratili novac, ali umjesto toga skinuli su mu sredstva s tekućeg računa.

Stariji i video igrice | Ilustracija: pexels

Stariji i video igrice | Ilustracija: Pexels

Još jedan slučaj nevjerojatne prijevare starijih osoba dogodio se u Šibeniku. Tamošnji je umirovljenik u dobi od 73 godine nasjeo na prilično bizarnu priču. Naime, nepoznata osoba nagovorila ga je da kupuje bonove za video igrice. Umirovljenik je na ulaganje potrošio nekoliko tisuća eura, očekujući dobit koju mu je prevarant obećao na uložena sredstva.

U prvom planu su prsti koji tipkaju po tipkovnici
Još jedna tipična prevara: Umirovljenica na internetu upisala svoje bankovne podatke i ostala bez 6.000 eura

–  Policijskoj postaji Šibenik prijavljena su kaznena djela računalne prijevare i prijevare počinjene na štetu 73- godišnjaka. Kaznena djela su počinjena na način da je 26. studenog oštećeni stupio u kontakt s nepoznatom muškom osobom, koja ga je nagovorila da kupi više komada bonova za video igrice vrijednosti nekoliko tisuća eura, kako bi za uloženo dobio naknadu, izvijestila je šibenska policija.

Priča tu ne staje. Prije tjedan dana umirovljenik se čuo s nepoznatom ženskom osobom u vezi svog ulaganja u bonove za video igrice. Ona ga je zatražila presliku bankovne kartice s ciljem da mu vrati uloženi novac od 26. studenog. Šibenčanin je tako i učinio, nakon čega mu je s računa u više navrata skinut novčani iznos od nekoliko tisuća eura.

Umirovljenik je tako u dva navrata ostao bez nekoliko tisuća eura. Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja.

Kako se zaštititi od prijevara putem interneta možete pročitati u ovom tekstu.

Copy link
Powered by Social Snap