Policija ‘iza rešetaka’ odvela Slavonku (69) zato što je glasno slušala muziku

Jasmina Grgurić Zanze
13. studenoga 2023.
Crna kronika
A- A+

Umirovljena Slavonka (69) za vikend se malo previše opustila pa je u kasnim večernjim satima preglasno slušala muziku. Nije se to svidjelo njezinim susjedima na koje je vikala, a nije prošla ni na alkotestu. Intervenirala je policija, a u svom postupanju otišli su toliko daleko da su ‘baku’ odveli iz njezine kuće i smjestili je iza rešetaka i to zbog jako neobičnog razloga.

Ilustracija | Pexels

Ilustracija | Pexels

Zvuči nevjerojatno, ali policija je iza rešetaka strpala 69-godišnju umirovljenicu iz mjesta Oljasi nedaleko od Požege. Starija žena narušavala je javni red i mir jer je glasno slušala muziku u svojoj kući. Vikala je i na susjede, a nije prošla ni na alkotestu. Uobičajeni postupak u ovom slučaju bio bi podnošenje prijave, međutim ‘baka’ je privedena i noć je morala provesti u policijskoj stanici.

Baka uživa u zabavi
Baki (84) iz Bjelovara prijeti 2.000 eura kazne jer se noćas glasno zabavljala

– Ove subote oko 23:45 sati u mjestu Oljasi, 69-godišnjakinja je u obiteljskoj kući glasno puštala glazbu i galamila na susjede starosti 58 i 61 godinu. Ispitivanjem alkoholiziranosti utvrđena je i prisutnost alkohola u organizmu, izvijestili su jučer iz Policijske uprave požeško-slavonske.

Slavonski plavci pojasnili su i zašto su priveli stariju ženu, a otkrili su i da je ‘zaradila’ optužnicu.

– Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 69-godišnjakinja je smještena u posebnu prostoriju policije i protiv nje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i  mira, zaključili su iz policije o ovom neuobičajenom postupanju.

Za narušavanje javnog reda i mira zakonom je propisana novčana kazna od 300 pa sve do 2.000 eura.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap