Plan joj se izjalovio kada je dovezla beživotno tijelo strica u banku kako bi joj potpisao kredit

Luka Kalac
20. travnja 2024.
Crna kronika
A- A+

U jednu banku u Brazilu ušetala je žena gurajući invalidska kolica u kojima je bilo beživotno tijelo umirovljenika. Pred službenicima banke, koji su snimali cijeli događaj, uvjeravala je pokojnika kako treba uzeti kemijsku olovku u ruke i potpisati joj ugovor kako bi dobila kredit. Najmorbidniji detalj je bio taj što mu je glavu pridržavala rukom kako mu se glava ne bi njihala. Službenici banke su ubrzo pozvali policiju i hitnu pomoć, a Brazilka je uhićena i odvedena u prostorije policije. Njezin odvjetnik tvrdi da je nevina, a istraga se nastavlja.

Brazilka Erika de Souza Vieira Nunes je u invalidskim kolicima dovela beživotno tijelo u banku. Ovaj grozan čin napravila je u namjeri da joj leš potpiše kredit na njezino ime, a gotovo cijelo vrijeme u banci mu je pridržavala glavu što je prvo upalo u oči sumnjičavim djelatnicima banke.

Erika de Souza Vieira Nunes i Paulo Roberto Braga | Foto: Screenshot YouTube / New York Post

Brazilka Erika de Souza Vieira Nunes je u invalidskim kolicima dovela beživotno tijelo umirovljenika u banku u utorak poslijepodne. Ovaj grozan čin napravila je u namjeri da joj leš potpiše kredit na njezino ime, a gotovo cijelo vrijeme u banci mu je pridržavala glavu što je prvo upalo u oči sumnjičavim djelatnicima banke.

Htjeli su joj ukazati na to da joj se plan izjalovio pa su je pitali zašto je tako blijed. Djelatnici banke su počeli mobitelima snimati ovaj bizarni slučaj, a potom su pozvali policiju i hitnu pomoć, ali Erika de Souza Vieira Nunes je i dalje ostala vjerna svom planu pa je rukom pridržavala glavu pokojnika.

Gurala beživotnom tijelu olovku u ruku i razgovarala s njim

Pred djelatnicima banke pitala je mrtvo tijelo sluša li je, objašnjavajući mu kako mora potpisati jer ona to ne može učiniti umjesto njega.

– Potpiši ovdje i prestani mi zadavati glavobolju, govorila je Erika de Souza Vieira Nunes i bila uporna, prenosi independent.co.uk.

Službenik banke nije mogao vjerovati u prizor koji gleda uz riječi: ‘Mislim da ovo nije legalno. Ne izgleda dobro. Jako je blijed’.

– Takav je, odgovorila mu je Erika de Souza Vieira Nunes koja je ostala pri svom naumu te nastavila razgovarati s preminulim umirovljenikom pri čemu ga je i pitala treba li ga odvesti natrag u bolnicu.

Svijet u šoku: Muškarci u poštu donijeli truplo umirovljenika kako bi podigli mirovinu

 

Policiji je rekla da mu je nećakinja i njegovateljica

U kolicima je bio 68-godišnji umirovljenik Paulo Roberto Braga koji je, navodno, umro nekoliko sati prije nego što ga je dovezla u banku. Policijski službenici su na licu mjesta uhitili ženu, a u njihovim prostorijama im je govorila kako mu je ona nećakinja i njegovateljica. Još se čekaju svi rezultati obdukcije kako bi se utvrdio uzrok smrti umirovljenika, a policija je sumnjičava jer smatraju kako bi mogla biti riječ o organiziranoj prevari.

Šef civilne policije Rio de Janeira Fabio Luis Souza je potvrdio kako je nakon uhićenja Paulo Roberto Braga bio već u beživotnom stanju kada ga je žena dovezla u banku.

– Istraga se nastavlja kako bi identificirali ostale članove obitelji i utvrdili je li on bio živ kada je kredit ugovoren i od kada datira, izjavio je šef policije Fabio Luiz.

Dovezen mrtav u banku

U nastavku je pojasnio da su djelatnici banke shvatili o čemu se događa i pozvali su hitnu pomoć. Dolaskom bolničara utvrđeno je kako je muškarac bio mrtav nekoliko sati te je u beživotnom stanju dovezen u banku. I dalje se ne zna točna veza između privedene i pokojnika, otkrili su iz policije i dodali kako zasad nije podignuta optužnica.

– Stvari se nisu tako odvijale. Muškarac je dovezen u banku živ. Moja klijentica je potpuno potresena, pije lijekove, rekao je obiteljski odvjetnik koji je negirao policijsko izvješće.

Prema obdukcijskom izvještaju, smrt muškarca je izazvala ‘bronhoaspiracija i zatajenje srca’, a povrh svega, bio je i pothranjen.

– Takvi podaci potvrđuju nekroskopski nalaz pothranjenosti i bronhoaspiracije. Prethodna srčana bolest također je pridonijela smrti, stoji, između ostalog, u nalazu.

I dalje se ne zna je li pokojnik otrovan

I dalje se čekaju rezultati testa pomoću kojeg će se utvrditi je li mrtav čovjek bio otrovan. Business Insider izvještava da nema dovoljno dokaza da se zaključi je li Paulo umro na putu do ili unutar banke.

Obdukcijom je otkriveno, kako je rekao stručnjak koji je potpisao preliminarnu forenzičku analizu da je umirovljenik umro ležeći, ako je suditi prema krvnim ugrušcima u njegovom vratu. S druge strane, odvjetnik Erike de Souze Vieire Nunes ističe kako je njegova klijentica nevina, čemu su svjedočile i druge osobe. Istraga je i dalje u tijeku.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap