Krivotvorila je potpis pokojnog umirovljenika da prepiše njegov auto na sebe, a koristila je i njegovu karticu

Ana Kanazir
25. siječnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Ženska osoba je u travnju prošle godine na području Gorskog kotara krivotvorila potpis pokojnog 74-godišnjaka kako bi kupila i prepisala na sebe njegovo vozilo, a uz to je kasnije i koristila njegovu bankovnu karticu. Pravni nasljednici su zbog ovog slučaja ostali bez otprilike 3.600 eura, a osumnjičena je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Starija ženska osoba u automobilu

Umirovljenica koja vozi | Ilustracija: Rawpixel

Iskorištavanje umirovljenika nije toliko rijedak slučaj, a očito ni mrtvi ne mogu mirno snivati jer se njihovo ime koristi za krivotvorenje. Upravo je to napravila jedna 61-godišnjakinja koja će sada i odgovarati za svoje ponašanje.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno kako je ženska osoba u travnju prošle godine u ugovoru o kupoprodaji osobnog automobila krivotvorila potpis pokojnog 74-godišnjaka koji je bio i vlasnik tog vozila. Ona je i napravila prijepis istog na svoje ime pred službenim osobama pa je ovima postala vlasnica njegovog auta, piše PU primorsko-goranska.

Osim toga, u nekoliko idućih dana se više puta nedozvoljeno koristila bankovnom karticom pokojnika i na bankomatima je podizala novac s njegovog računa. Ovime je oštetila pravne nasljednike pokojnoga za oko 3.600 eura. Osumnjičena je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap