Iz stana 80-godišnjeg umirovljenika ukradeno više desetaka tisuća eura

Luka Kalac
2. ožujka 2024.
Crna kronika
A- A+

Priča iz sela Tar dobar je podsjetnik, da u koliko god dobrom susjedstvu živite, uvijek trebate zaključavati ulazna vrata svog stana ili kuće prilikom izlaska iz njih. Upravo je tako 80-godišnji umirovljenik iz Tara ostao bez nekoliko desetaka tisuća eura. Tim se povodom oglasila porečka policija koja je dala niz savjeta građanima pomoću kojih mogu zaštititi svoju imovinu.

Foto: Unsplash

Porečkim policajcima je prijavljena krađa koja se odvila u Istarskoj ulici u selu Tar. Lopov čiji identitet za sada nije poznat je u srijedu, 27. veljače, u jutarnjim satima ukrao novac 80-godišnjem umirovljeniku.

Inače, ovaj 80-godišnji umirovljenik nije imao naviku svaki put zaključavati ulazna vrata stana na prvom katu prilikom izlaska. Lopov je uočio tu naviku umirovljenika te mu je prvom prilikom ukrao nekoliko desetaka tisuća eura.

– Policijski službenici tragaju za počiniteljem, a policija upozorava građane da i sami vode računa o svojoj svakodnevnoj zaštititi te da zaštite svoju imovinu na način da:

  • zatvaraju prozore i zaključavaju vrata na kućama i stanovima
  • ne ostavljaju ključeve ispod otirača ili posuda za cvijeće
  • ne drže sve vrijedne stvari na jednom mjestu ili na lako shvatljivim mjestima skrivanja
  • te da novac i kreditne kartice ne drže zajedno, a pogotovo ne sa zapisanim PIN brojevima’, stoji na stranici Policijske uprave istarske.
Copy link
Powered by Social Snap