Istarska umirovljenica komunicirala s ljubavnim magovima: Strasti ni na vidiku, kao ni njenih nekoliko tisuća eura

Luka Kalac
15. siječnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Umirovljena Rovinjanka je pola prošle godine komunicirala s navodnim ljubavnim magom kojem je uplaćivala novac. On je nestao i više joj se nikada nije javio, ali je već za nekoliko tjedana, u prosincu 2023. godine pronašla žensku osobu koja se također predstavljala kao osoba koja se bavi ljubavnim ritualima. Umirovljena 68-godišnjakinja je i njoj uplaćivala novac, sve dok i ona nije netragom nestala. Shvativši da je prevarena, sve je prijavila policiji te je ustanovljeno da je ostala bez nekoliko tisuća eura.

Žena i muškarac sjede na kauču nasred livade i čitaju knjigu.

Ljubav | Foto: Unsplash / Ben White

Još jedna umirovljenica našla se na meti prevaranta. Upravo zbog te prijave, rovinjski policijski službenici istražuju slučaj prevare 68-godišnje žene iz Rovinja kojoj je ukradeno nekoliko tisuća eura.

Rovinjanka je na internetu pronašla osobu koja se predstavlja kao mag koji se bavi ljubavnim ritualima. Kontaktirala ga je preko mobilnih aplikacija i komunicirali su čak pola godine, točnije od travnja do listopada 2023. godine. Usluge savjetovanja maga uredno je plaćala preko novčarskih institucija, sve do dana kada joj se on prestao javljati, stoji na stranicama Policijske uprave istarske.

S obzirom na to da se navodnom ljubavnom magu preko noći izgubio svaki trag, umirovljenica je krajem prosinca 2023. godine, također na internetu, pronašla i ženu koja je tvrdila da se bavi ljubavnim ritualima. Baš kao i njenom kolegi magu, 68-godišnja Rovinjanka je sve usluge savjetovanja plaćala preko novčarskih institucija dok i ona nije netragom nestala. Kada se zbrojio sav novac koji im je uplaćivala, shvatila je da je prevarena za nekoliko tisuća eura pa je cijeli slučaj prijavila policiji.

Iz Policijske uprave istarske pozvali su građane na oprez prilikom pretrage internetskih stranica, kao i komunikacije s osobama koje se predstavljaju pod lažnim imenima s namjerom da se izbjegnu daljnji ovakvi događaji. U nastavku policijskog upozorenja stoji kako prevaranti na internetu tragaju za potencijalnim žrtvama te se lažno predstavljaju kao osobe koje imaju sposobnosti izlječivanja, proricanja budućnosti, pronalaska ljubavi ili skidanja uroka, upozoravaju iz policije. Ovim povodom policija poziva građane na oprez. U slučaju da postanete žrtva prevare, pod hitno to prijavite policiji.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap