Ilegalne radnje umirovljenika iz Slatine: Krao struju, a u kući mu pronađeno i oko 60 kilograma duhana

Ana Kanazir
9. srpnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Umirovljenik je u Slatini prespajanjem vodova na električnoj mreži neovlašteno trošio električnu energiju i tako štedio na struji. Ovime je napravio veću štetu Hrvatskoj elektroprivredi, a pretragom doma i drugih prostorija kojima se koristi 75-godišnjak je pronađeno i oko 60 kilograma duhana, dvije vage i dvije rezalice duhana. Slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, dok će nadležnoj carinskoj upravi biti dostavljen zahtjev za naplatu trošarina.

Zbrajanje centi koji se nalaze na novčanica eura

Novac | Foto: mirovina.hr

Umirovljenik iz Slatine se je krao struju prespajanjem vodova na električnoj mreži. Uz to, našao je i način za zaradu u mirovini na Ilegalan način, prodajom duhana. Sve su otkrili iz policije, a sada mu slijedi kazna.

Brojilo za vodu s cijevima
U Hrvatskoj je i ovo moguće: Umirovljenik 13 godina krao vodu, a tek sada je protiv njega podnesena prijava

75-godišnjak u Slatini se snašao kako ne bi morao plaćati struju. Naime, on je u vanjskom samostojećem priključnom ormaru za električnu energiju prespojio faze dolaznih i odlaznih električnih vodova, a to mu je omogućilo neovlašteno trošenje električne energije. Ovime je napravio veću materijalnu štetu HEP-u, kako su otkrili Policijski službenici Policijske postaje Slatina u suradnji s djelatnicima Hrvatske elektroprivrede u provedenom kriminalističkom istraživanju. Slična misao je pala na pamet prošle godine umirovljeniku u Šibensko-kninskoj županiji koji je čak 13 godina krao vodu od javne tvrtke iz Šibenika kako ne bi morao plaćati račune, o čemu smo pisali u ovom tekstu.

Tu nije kraj ilegalnih radnji umirovljenika iz Slatine, pa je tako na temelju naloga Županijskog suda u Bjelovaru provedena pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi 75-godišnjak. Tamo je pronađeno i privremeno oduzeto oko 60 kilograma rezanog duhana i duhana u listu, dvije vage i dvije rezalice duhana.

– Zbog utvrđenih kaznenih djela Krađe i Nedozvoljene trgovine protiv 75-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, dok će nadležnoj carinskoj upravi biti dostavljen zahtjev za naplatu trošarina, poručuju iz PU virovitičko-podravska.

Nedavno je i kod 77-godišnjaka sa splitskog područja pronađeno 210 kilograma duhana i 8.250 kutija cigareta. Ovime je oštetio državni proračun za najmanje 46.000 eura, o čemu možete čitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap