Ovo je svijet kakav želimo za naše unuke: Ni lijevo, ni desno… samo da su ljudi

Jasmina Grgurić Zanze
10. veljače 2019.
Baka servis
A- A+

Putovanja su čudesna, a ono što ih čini takvima najčešće nisu sama odredišta. Na proputovanjima često imamo priliku upoznati nove ljude te od potpunih stranaca doživjeti trenutke neočekivane ljubaznosti i pomoći. Oni nas uče vrijednostima, njih pamtimo… Ova priča svjedoči upravo o tomu te u sebi nosi puno veći smisao nego što se na prvu može činiti.

Na stotine tisuća osoba svojom objavom na društvenim mrežama oduševio je motivacijski govornik, trener, nagrađivani marinac i veteran Kevin Armentrout. Fotografija koju je podijelio naizgled je obična, ali ona iza sebe krije jednu posebnu priču i životnu pouku.

Dok su čekali ukrcaj u avion, njegova kćerkica je sa svim putnicima pokušavala uspostaviti kontakt, prilazila i pozdravljala, sve dok nije došla do jednog čovjeka. On se otvorio njezinoj želji za upoznavanjem te joj ponudio da sjedne kraj njega.

“U tom trenutku izvadio je tablet uređaj i pokazao joj kako da na njemu crta. Nakon toga su gledali crtiće zajedno, a ona mu je ponudila svoje grickalice. Nije to bila kratka razmjena dobara, nego druženje koje je trajalo 45 minuta” – opisao je događaj Armentrout.

Na to je dodao:

“Gledajući ih u tom trenutku, nisam si mogao pomoći da ne pomislim; različiti spolovi, različite rase, različite generacije, a prijatelji. To je svijet koji želim za nju.”

Ovaj događaj stavio je u kontekst velikih podjela uvjerenja koje opterećuju Ameriku.

“Želim joj život ispunjen ovakvim trenucima. Ni liberal, ni konzervativni republikanac ni demokrat, ni socijalist ni kapitalist, samo čovjek” – zaključio je.

Josephu iz Oklahome, u nadi da će ga ovim putem pronaći,  uputio je zahvalu što je njegovoj kćerkici pokazao kako izgledaju ljubaznost i suosjećanje te mu poručio da nastavi obasjavati svijet svojim svjetlom.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap