Kumica otkrila recept za ajvar: ‘Ja ništa ne pečem, stavim jedan jaki feferon’

Ivana Moslavac
14. listopada 2025.
Novosti
A- A+

Ajvar najčešće jedemo kao prilog mesnim jelima, ali obogatiti može i mnoga druga jela. Trenutačno je sezona ajvara, a kumica s Dolca otkrila nam je svoj recept za ajvar koji svi njezini ukućani vole. Ako još niste napravili ajvar, a planirate, poslužite se ovim receptom i budite sigurni u ukusan ajvar koji ćete jesti tijekom zime.

Kumica

Kumica o receptu za ajvar | Foto: Mirovina.hr

Ajvar je najčešće prilog nekom jelu, primjerice mesu s roštilja, ali ga možemo stavljati i u druga jela. Staviti ga možete u varivo s piletinom i povrćem, ali i u urnebes salatu. Kumica na tržnici Dolac s nama je podijelila recept za ajvar. Ako ga još niste pripremili, možete iskoristiti ovaj recept i sve ukućane razveseliti ukusnim ajvarom.

Varivo s piletinom i povrćem
Bakina kuhinja: Varivo s piletinom i povrćem obogaćeno domaćim ajvarom oduševit će sve

– To bude sedam kilograma paprike i dvije i pol kile patlidžana. Papriku i patlidžan skuhamo, ja ništa ne pečem i lijepo sameljemo na mašinu za meso. Stavljam ocat, ulje i unutra po volji, ‘ko šta ‘oće’ metnuti. Na tu masu stavim jedan jaki feferon i to je dosta jer ne vole da bude ljuto jako. Malo šećera, soli i to je to, objasnila nam je kumica Dolcu.

Umjesto octa u ajvar se može dodati i sok limuna. Važno je samo pratiti okus dok ne dođete do željene arome, o čemu više pročitajte ovdje. U našoj Bakinoj kuhinji možete naći puno slatkih i slanih recepata, a sve recepte možete pogledati ovdje. Dobar tek!

Pridružite se našoj Viber zajednici i prvi saznajte sve informacije. 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap