Lijepa gesta za Dan žena: Udruga ‘Srce za nju’ oboljelim ženama ovaj mjesec nudi više od 90 besplatnih pregleda

Ana Kanazir
5. ožujka 2023.
Zdravlje
A- A+

Udruga ‘Srce za nju’ je humanitarna udruga koja djeluje na području Rijeke. Udruga je namijenjena svim ženama, a posebno onima slabijeg imovinskog stanja koje imaju kronične bolesti kao što su onkološke bolesti. Ususret Dana žena ova Udruga provodi nekoliko akcija, od kojih je prva već održana, dok je glavna akcija na Dan žena. Ovaj mjesec će biti organizirani besplatni pregledi za žene koje boluju od kroničnih bolesti pri čemu će moći napraviti više od 90 pregleda madeža i ginekoloških pregleda.

vizual Udruge Srce za nju na kojem su dvije ruke sklopljene u obliku srca i unutar njih su dva spojena srca

Udruga srce za nju | press

Besplatni pregledi za žene su ideja Udruge ‘Srce za nju’. Akcija je počela darivanjem krvi u Mjesnom odboru Zamet, dok je glavna akcija na Dan žena kada će se održati pregledi madeža, a kroz cijeli mjesec će se žene moći obaviti ginekološke preglede u određenim poliklinikama.

Više različitih akcija u ožujku

Osim darivanja krvi koje se već održalo, iz Udruge redovito provode besplatan taxi prijevoz za oboljele žene kako bi im se olakšao odlazak na liječenje, kemoterapiju, zračenje ili neki od zakazanih dijagnostičkih postupaka.

Iduća akcija koju priprema Udruga je 6. ožujka, kada će se održati Donatorska večer u suradnji s partnerima Nautica restaurant&bar, Udruga Žene i Vino, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ , Kvarner Wines i WineRi. Prihod od ove večeri je namijenjen upravo spomenutoj akciji besplatnog prijevoza.

Na sam Dan žena, 8. ožujka će se održati besplatan pregled madeža u prostorijama Udruge. Madeže će pregledavati doktorica Darinka Periša, a žene će dobiti i poklon vrećicu partnera. Također, tijekom cijelog ožujka će žene moći ići na 65 besplatnih ginekoloških pregleda u kojima sudjeluje više poliklinika. Udruga ‘Srce za nju’ će na ovaj način akcijama povodom Dana žena donirati kroz specijalističke preglede oko 9.000 eura.

taxi koji omogućava besplatan prijevoz na liječenje oboljelim ženama

Besplatan taxi prijevoz za oboljele žene | udruga ‘Nismo same’ press

Kako do besplatnih pregleda?

Žene se mogu javiti od danas na broj Udruge 095 391 2242 u vremenu od 18 do 20 sati i mogu dogovoriti termin za pregled i preuzimanje poklon bona za pregled.

Copy link
Powered by Social Snap