Zagorski umirovljenici okupljaju se na pjesničkim večerima i čuvaju svoj dragi “kaj”

Jasmina Grgurić
31. listopada 2019.
Priče
A- A+

Udruga umirovljenika Sračinec – Svibovec i ekipa Srakarskih pjesnikinja okupila je pjesnike iz Vrbovca, Čakovca, Nedelišća, Cestice i Bednje u Domu umirovljenika na 7. Pjesničkoj večeri u suradnji sa župnikom Sinišom Dudašekom. Pridružili su im se i mladi, a ovim aktivnostima od zaborava čuvaju svoj “kaj”.

Udruga umirovljenika okupila se na večeri poezije Foto: Privatna arhiva

Nakon okupljanja u udruzi, umirovljenici pjesnici upoznali su povijest crkve Sv. Mihaela, obišli Marijinu kapelicu i slavljenicu 400-godišnjice, crkvu Sv. Benedikta u Svibovcu Podravskom. Na večeri poezije u Domu umirovljenika pridružio im se učenik petog razreda osnovne škole Sračinec, Arijan Flegar.

Glazbenim djelom fascinirao ih je i student treće godine matematičkog fakulteta u Rijeci koji je samouki muzičar, svira klavir i gitaru i ujedno pjeva u četiri zbora. Uz sve svoje obaveze našao je vremena za umirovljenike s kojima se rado druži na svakim pjesničkim večerima.

Ugodnu večer umirovljenici su zaokružili vicevima, malim domjenkom, boljim upoznavanjem uz  domaće pjesme na gitari, druženjem i za kraj malom modnom revijom s vlastitim kreacijama.

"Zadovoljni smo s malo, ali od mirovine bismo si ipak trebali moći priuštiti više"

“Osim  što sam predsjednica Udruge umirovljenika bavim se poezijom te tako posjećujem razne recitale na kojima sam osvajala razna priznanja i nagrade među kojima i prvu, a mnogi radovi, pjesme pretežno na kajkavštini, našli su svoje mjesto u raznim zbornicima. To me potaklo da i u svome rodnom mjestu organiziram pjesničke večeri kako bismo sačuvali naš dragi ‘kaj’. Do sada sam izdala svoje dvije zbirke pjesama i bila inicijator da se izda zbirka pjesama Srakarskih pjesnikinja i djece OŠ Sračinec koji su u literarnoj grupi mentorice Mirele Briševac” – ispričala nam je predsjednica Udruge umirovljenika Sračinec – Svibovec, Snežana Liber.

Zagorski umirovljenici okupljaju se na pjesničkim večerima i čuvaju svoj dragi “kaj”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap