Umirovljeniku Josipu 93 su godine, a njegovom kultnom automobilu 33!

Jasmina Grgurić Zanze
12. kolovoza 2021.
Priče
A- A+

Lijepa umirovljenička priča stiže nam iz Murskog Središća. Njezin glavni akter vitalni je 93-godišnji umirovljenik Josip Krištofić, ali i njegov 33 godine star kultni Renault 4 o kojemu brine. Legendarna “četvorka” uz ovakvog vlasnika ne mora strahovati ni od prolaza na tehničkom pregledu.

Umirovljenik Josip u svojoj “četvorci” Foto: eMedjimurje.hr

Umirovljenom kovinotokaru Josipu Krištofiću iz Murskog Središća 93 su godine, a njegovom automobilu 33. Unatoč poznim godinama, Josip svakodnevno brine za svoj Renault 4. Ovih je dana s njim posjetio i autopraonicu kako bi zasjao u punom sjaju na nadolazećem tehničkom pregledu od kojeg ne mora strahovati.

“Čuvam ga u garaži, a kad nešto čuvate onda to i traje… Ovim Renaultom sam išao i do Njemačke gdje mi žive djeca, a unatoč nekoliko tisuća eura koje su mi nudili za njega, ne želim ga prodati” – kaže za eMedjimurje.hr ponosni 93-godišnji vlasnik.

Renault danas Josipu služi za odlazak do trgovine ili za posjet doktoru, a kako ističe, većih ulaganja u njega nije bilo.

Foto: eMedjimurje.hr

“Automobil potroši oko tri i pol litre benzina za 100 kilometara, kupljen je u Zagrebu sa 5.000, a sada ima oko 200.000 prijeđenih kilometara” – napomenuo je iskusni vozač.

On i automobil dijele istu tajnu dugovječnosti.

“U svemu morate biti umjereni, automobil nije brz, a ni ja se ne žurim” – zaključuje 93-godišnji Josip Krištofić.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap