Šetala Nacionalnim parkom Krka i na izložbi vidjela fotografiju pokojne bake, a onda su je iz Parka iznenadili

Ana Kanazir
24. svibnja 2023.
Priče
A- A+

U Nacionalnom parku Krka je postavljena izložba fotografija ‘Žene s Krke’, koja prikazuje žene različite dobi. Posjetiteljica Mirna je šetala parkom i ugledala fotografiju svoje pokojne bake. Odmah ju je poželjela ponijeti kući sa sobom, a ravnateljica Javne ustanove ‘Nacionalni park Krka’ joj je to i omogućila.

poklanjanje fotografije

Poklanjanje fotografije u NP Krka | Foto: Facebook, Nacionalni park Krka

Posjetiteljica Mirna Koloper je slučajno otkrila fotografiju svoje bake na izložbi u NP Krka, a ova priča ima i sretan kraj. Naime, fotografiju je dobila u velikom izdanju kako bi je mogla odnijeti kod kuće.

Posjetiteljica se šetala Skradinskim bukom prošle godine i ugledala je fotografiju svoje pokojne bake. U tom trenutku su je preplavile razne emocije i htjela je imati tu fotografiju. Želja joj se i ostvarila jer su u NP Krka razvili i kaširali fotografiju koja će sada krasiti dom pokojne bake.

Fotografiju je Mirni svečano uručila ravnateljica NP Krka na Raškom slapu, a svoj je dojam podijelila i Mirna koja je fotografiju bake ugledala dok je šetala sa sestrom po parku.

– Na jednoj od fotografija ugledale smo našu pokojnu baku s njezinim prijateljicama i doživjele tisuću emocija. Od tog trenutka maštala sam o tomu kako bi bilo lijepo imati tu sliku i postaviti je ondje gdje pripada, u bakin dom. Baka je uvijek bila tu za nas, imala pravu riječ i pokazivala nam čemu bismo trebale težiti, rekla je Mirna koja je oduševljena poklonom.

Inače, ‘Žene s Krke’ je izložba fotografija koje su nastale od osnutka Parka do danas, a na kojoj se nalaze žene čiji je rad i život vezan za rijeku Krku.

poklanjanje fotografije
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap