Josip (49): “U mirovini prodajem odjeću iz zanimacije, ali i iz potrebe”

Barbara Jurišić
6. ožujka 2022.
Priče
A- A+

Umirovljeničke dane Josip provodi radeći. Ima braniteljsku mirovinu, a u slobodno vrijeme voli se baviti popravljanjem električnih i mehaničkih strojeva. U mirovini prodaje odjeću na tržnici iz zanimacije, ali i iz potrebe.

Josip(49) na Belišćanskoj tržnici
Barbara Jurišić/Mirovina.hr

Umirovljenik Josip radio je prije mirovine u jednoj firmi. U slobodno vrijeme voli se baviti popravljanjem električnih i mehaničkih strojeva. U mirovini prodaje odjeću na tržnici iz zanimacije, ali i iz potrebe.

Ivanka, Belišće
Umirovljenica Ivanka: "Evo, da ne radim ovo ovdje ne bih lako preživjela"

Tijekom cijelog života hobi mu je popravljanje električnih i mehaničkih stvari pa ga to i dan danas interesira. Podijelio je s nama i kako ima četvero unučadi s kojom se druži. Za njih kaže da su dobri i dragi. Nakon rada u firmi, otišao je u braniteljsku mirovinu. Smatra kako nitko u državi nije zadovoljan svojom mirovinom pa čak ni saborski zastupnici.

Podijelio je s nama svoje mišljenje o pandemiji.

“Koronu nisam dobio. Cijepio se jesam, dva puta, zbog posla. Inače se ne bih cijepio. Ne vjerujem ja u to. To je toliko politički i ekonomski isprogramirano da to čovjek ne može podnijeti. I tako u cijelom svijetu. Jesu li ti igrači tako jaki da mogu to napraviti? Vjerojatno jesu čim su to napravili. To je samo moje mišljenje. Inflacija je isto na svjetskoj razini, to su isto sve igrači. Mi tu ne možemo ništa. To možeš samo prihvatit’ ili neprihvatit’. Ako prihvatiš sve, lakše ti je”- završava gospodin Josip.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap