Dok na burzi čeka mirovinu, super baka Jadranka čuva unuke

Jasmina Grgurić Zanze
1. ožujka 2018.
Priče
A- A+

S današnjim nedostatkom vremena i financijskih sredstava, mnogi roditelji bez “baka servisa” jednostavno ne bi imali kuda s djecom. Primjer toga je i baka Jadranka Solomun koja uspješno “hendla” sa čak šestero unuka u dva grada u koja spremno stiže sa svog seoskog imanja. A sve to dok na Zavodu za zapošljavanje čeka – mirovinu.

Jadranka Solomun s unucima  Foto: Jasmina Grgurić/Mirovina.hr

Mirovinu na Zavodu za zapošljavanje čeka 60-godišnja Jadranka Solomun. Ima 30 godina radnog staža, ali s obzirom da je kao prodavačica u trgovini radila za minimalnu plaću, mirovina će joj iznositi oko 1.800 kuna. Tako se barem nada. No, na nju će na burzi rada morati čekati još godinama.

Spremno trči u dva grada

Srećom, suprugova situacija je bolja pa se šali kako je pod stare dane postala „sponzoruša“. Ipak, u dvoje je lakše što baki Jadranki omogućava da svakodnevno iz Majura nedaleko od Hrvatske Kostajnice doputuje u Sisak kako bi pomogla u čuvanju unuka. Ukupno ih ima čak šestero, od svake kćeri po tri. S osnovcima Rokom i Tonijem, koji imaju i mlađu sestru Hanu, dan je provela uživajući u zimskim radostima, kojima se ipak više veseli mlađi Toni.

“Jedna kćer je u Sisku, a druga u Petrinji pa iz Majura trčim na dvije lokacije kako bi im bila od koristi dok oni rade. S unucima budem po cijele dane, a danas sam s dvojicom, jer nemaju nastave zbog nekog natjecanja. Kasnije ćemo pokupiti trogodišnju unuku iz vrtića koja će sa mnom biti u Majuru do vikenda. Uskačem i inače da stariji ne bude sam, a mlađi da ne mora u boravak – priča na super baka Jadranka.

Oni je pomlađuju

Vedroj baki ništa nije teško, a radost i vedrinu svakako može, između ostaloga, zahvaliti unucima.

“Oni me pomlađuju. Suprug i ja živimo na imanju, imamo vrt i voćnjak, uživam u tome i sama kosim travu. To je moja strast. Sada je malo suprug preuzeo obaveze da ja mogu biti s unucima i bazati okolo” – dodaje Jadranka.

Unuci nam pak kažu da vrijeme jako vole provoditi sa svojom bakom koja fino kuha te kako vole jesti sve što im ona pripremi, ma kakvo god bilo.

Copy link
Powered by Social Snap