Zvuči nemoguće, ali umirovljenica je dobila samo 12 kuna mirovine!

Jasmina Grgurić
9. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Mirovina od samo nekoliko kovanica? Nije nemoguće! Svega 12 kuna penzije dobiva iz mjeseca u mjesec jedna umirovljenica. Odrezak mirovine na Facebooku je objavila njezina kći koja se pita čemu uopće takva isplata pa od države traži da je jednostavno – ukine.

Objavljuje Jelah.infoPetak, 5. ožujka 2021.

 

Što napraviti s mirovinom od 12 kuna? Odgovor ima umirovljenica iz Bosne i Hercegovine kojoj svakoga mjeseca poštar u Tešnju donosi penziju upravo u tolikom iznosu. Odrezak s iznosom na Facebooku je objavila njezina kći. Riječ je o tri konvertibilne marke mjesečno.

“Draga uvažena gospodo europskog Tešnja i europske Bosne i Hercegovine, ovo je mirovina od moje majke koja svaki put kad joj donese poštar istu oplače. Zašto državo? Zašto Tešnju?

Pitam, zašto radite ovakve stvari?

Molim vas ovim putem da i ovaj jad od mirovine ukinete da je ne podsjeća na krv moga babe u obrani jedne nam jedine Bosne i Hercegovine. Hvala” – objavljeno je uz fotografiju obavijesti o mirovini na Facebook stranici Jelah.

Iako se najvjerojatnije radi o povratnici koja je svoju mirovinu zaradila u inozemstvu, ovakav iznos koji joj pripada od vlastite države, svejedno je sramotan.

Da takve mirovine nisu ništa neobično, govore i podaci Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Tako i naša država isplaćuje 92.091 mirovina manjih od 500 kuna. One u prosjeku iznose 234 kune, a većinom se isplaćuju u inozemstvo za tek dio staža odrađen u Hrvatskoj. No, i bez međunarodnih ugovora u Hrvatskoj mirovine do 500 kuna prima 3.325 umirovljenika, iako u prosjeku imaju 15 godina radnog staža.

Zvuči nemoguće, ali umirovljenica je dobila samo 12 kuna mirovine!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap