Župan Miletić tužio pulskog umirovljenika (75), traži 25 tisuća kuna

Josip Mihaljević
14. lipnja 2022.
Novosti
A- A+

Istarskom županu Borisu Miletiću zasmetali su komentari na društvenim mrežama, pogotovo oni koji insinuiraju da koristi ilegalne supstance. Tuženik je 75-godišnji umirovljenik koji kaže da živi s malom mirovinom, nedavno mu je umrla supruga i živi s bolesnom kćeri.

boris miletic

Foto: Boris Miletić, istarski župan | Youtube screenshot

Istarski župan Boris Miletić  odlučio je tužiti 75-godišnjeg umirovljenika iz Pule koji je na društvenim mrežama insinuirao da župan koristi ilegalne supstance, donosi istra24.hr. Župan smatra da se radi o kleveti i traži 25 tisuća kuna novčane zadovoljštine.

Zbog klevete od umirovljenika traži 25 tisuća kuna

Tužbu je podnio u veljači ove godine i to zbog komentara na društvenim mrežama gdje je umirovljenik u komentarima SDP-ovog županijskog vijećnika Danijela Ferića podijelio sporne ilustracije u kojima župana naziva “Bambi Miletićem” i u usta mu stavlja slogan “S IDS-om svaki tupan može biti Istre župan.” U drugim ilustracijama podijelio je fotografiju župana s natpisima “Imaš koke”, “Nakon ovakve crte i ja imam vizije” i “Tabletomani”.

Miletić je od Općinskog suda u Puli tražio da se umirovljenika kazni zbog klevete, da mu se ispriča te da mu isplati 25.000 kuna.

“Tužitelju je nanijeta velika šteta, narušena je njegova čast i ugled te se kod građana Istarske županije probudilo nepovjerenje u kompetencije i odgovornost privatnog tužitelja, maliciozno implicirajući kako je isti nepovjerljiv, sklon ilegalnim supstancama, neprofesionalan i nekvalificiran za dužnost koju vrši”, navodi se u tužbi.

Miletićev odvjetnički tim dodaje da je kao javna ličnost i političar dužan trpjeti veći stupanj medijske pažnje, ali da su iznesene laži prešle sve granice.

Tuženi umirovljenik: Imam malu mirovinu, supruga mi je preminula i živim s bolesnom kćeri

Tuženi umirovljenik iznio je i svoju stranu priče za istra24.hr. On kaže da nije autor ilustracija te da ih je viđao i prije i poslije nego što ih je objavio na Facebooku.

“Imam 75 godina, malu mirovinu, nedavno mi je umrla supruga i živim s bolesnom kćerkom. Ne znam zašto se Miletić fokusirao na mene jer se te ilustracije okolo dijele svakodnevno”, poručio je umirovljenik.

U slučaju da bude proglašen krivim, kaže da ne zna odakle bi skupio novce za odštetu i sudske troškove. Prvo ročište zakazano je za rujan ove godine.

Župan: On na nasilan i prostački način sustavno objavljuje klevete

Novinari su za komentar tražili i aktualnog župana koji poručuje da je konstruktivna kritika dobrodošla, ali klevete, laži i vrijeđanje smatra neprihvatljivima.

“Svatko tko komunicira u javnom prosotru mora preuzeti odgovornost za svoje riječi. To se prije svega odnosi na nas koji se bavimo javnim poslom, ali i na svakog drugog pojedinca.

Na internetu često ne znate tko stoji iza kojeg profila, ali to ne umanjuje snagu onoga što je napisano. Jedan profil protiv kojega sam podigao privatnu tužbu na nasilan i prostački način sustavno objavljuje klevete, uvrede i laži, koje čita i moja obitelj. S obzirom na to da se kao društvo moramo zajednički boriti protiv dezinformacija, laži i govora mržnje, ne vidim drugi način nego kroz naš pravosudni sustav”, zaključio je Miletić za istra24.hr.

Župan Miletić tužio pulskog umirovljenika (75), traži 25 tisuća kuna
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap