Zdravku Škenderu ukrali invalidska kolica. Peti put

Josip Mihaljević
10. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Popularni hrvatski pjevač Zdravko Škender ostao je bez svojih invalidskih kolica. Iako je od 2010. godine policiji prijavio četiri krađe, tvrdi da su mu ih ukrali pet, a možda i šest puta. Priznaje, doduše, da ih povremeno parkira na invalidskom parkirnom mjestu pred svojim stanom na Borovju.

zdravko škender

Foto: Zdravko Škender | Youtube screenshot

Zdravko Škender je za Jutarnji list rekao kako dosad nije želio istupati u javnosti, ali mu je ovoga puta dozlogrdilo.

U ponedjeljak, između 17.00 i 20.00 sati netko mu je ponovno ukrao invalidska kolica. Iako je od 2010. godine policiji prijavio četiri krađe, tvrdi da su mu kolica ukradena pet ili čak šest puta. Lopov ih je vjerojatno “podigao” s parkirališta ispred njegove zgrade, gdje Zdravko ponekad ostavi kolica preko noći.

“Krađom invalidskih kolica lopov je ukrao moje noge i onemogućio me da dođem do cilja, do svoga kruha! Pa kakva je to moja sudbina?”, pita se Zdravko Škender i dodaje kako su ga lopovi do sada oštetili za više od 10 tisuća eura.

Jedna od krađa njegovih kolica bila je bombastično popraćena u medijima prije šest godina.

“Doduše, tada su neki zlobnici govorili i kako sam je namjerno plasirao tu krađu ne bih li se pojavio u novinama. Kako bilo, tada se lopov valjda preplašio. Naime, neimenovani me muškarac potom nazvao na kućni broj koji je u telefonskom imeniku i rekao kako je vidio kolica poput mojih u Folnegovićevu naselju. Opisao mi ih je i vratio mi ih. Nagradio sam čovjeka – napominje očajni Škender, kojem je, kaže, prije nekoliko godina pokraden i stan u prizemlju, a lopovi su odnijeli novac i zlato, pa čak i Zlatne ploče te nagrade s festivala”, kaže Škender za Jutarnji.

Loše iskustvo iz prošlosti ga je natjeralo da si kupi rezervna kolica kojima se sada koristi.

“Želim svoja kolica natrag, ne tražim milostinju”

Kaže kako je u teškoj materijalnoj situaciji i kako mu je svaka kuna bitna. Sam mora financirati svoje spotove i frustira ga činjenica što u domovini rijetko tko prati njegov rad.

“Strašno me ljuti kad me u Hrvatskoj pitaju pjevam li još, a pjesme su mi na top-ljestvicama. Bez lažne skromnosti mogu reći da sam jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača, ali i slovenskih u Sloveniji.

(…)

Nema festivala koji nisam osvojio, imam toliko pobjeda i nagrada kao malo tko u Hrvatskoj, ali sam u teškoj materijalnoj situaciji kad mi je svaka kuna bitna. Svi se boje da se moja popularnost ne vrati na stare grane. I onda se dogodi nova krađa kolica. Samo želim zarađivati kruh u domovini i biti jednako zastupljen u medijima kao i svi drugi. I želim svoja kolica natrag. Ne tražim milostinju”, rekao je za Jutarnji.

S obzirom na to da je lopov kolica ukrao s parkirališta, ostaje pitanje je li prilika učinila lopova ili se radi jednom te istom kradljivcu koji ciljano želi pjevaču zagorčati život. Odgovor na to bi nam mogla dati policijska istraga koja je u tijeku.

Predsjednici udruga: “Zašto kolica ostavlja na parkiralištu preko noći?”

Predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s invaliditetom Jozefina Kranjčec unazad zadnjih 12 godina nikada nije čula da su nekome od članova ukradena kolica.

Mandica Knežević, predsjednica Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara koja broji 585 članova nikada nije dobila prijavu da su nekome ukradena kolica. Osim Škenderu,  no to je zato što ih ostavlja uz invalidsko parkirno mjesto, kaže.

“Suludo je pomišljati da ćeš ujutro pronaći invalidska kolica na parkiralištu ako ih ondje ostaviš preko noći”, zaključila je za Jutarnji list.

Zdravko Škender, pak, kaže kako mu velika živica onemogućava ulazak u dvorište, gdje inače parkira, te iz tog razloga kolica ponekad ostavi na parkiralištu.

Zdravku Škenderu ukrali invalidska kolica. Peti put
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap