Zanima vas kakva je prognoza? Ova aplikacija pružit će vam sve potrebne informacije

Matej Markovinović
17. srpnja 2022.
Novosti
A- A+

Aplikacija HRT Meteo pruža korisnicima jednostavan uvid u nadolazeću vremensku prognozu te praćenje mjerenja i motrenja sa službenih meteoroloških postaja DHMZ-a, kao i većine ostalih europskih meteoroloških službi. Aplikaciju je moguće besplatno preuzeti na Google Play Storeu.

Foto: Unsplash

Pametni telefoni donose brojne opcije već “iz kutije”, a jedna od njih je i praćenje temperature te vremenske prognoze. Međutim, zadana je aplikacija nerijetko bazična i ne donosi mnoge korisne detalje.

Znate li što je mobilna aplikacija te kako ju instalirati i izbrisati na vašem telefonu? Donosimo jednostavan vodič

No, zato postoje ostale aplikacije za prognozu koje se lagano mogu preuzeti s Google Play Storea ili Apple App Storea, a jedna od njih je i HRT Meteo. Riječ je, naime, o aplikaciji koja pruža sve relevantne informacije i detalje o vremenskoj prognozi, poput radarskih slika, oborina te uvid u mjerenja i motrenja sa službenih meteoroloških postaja DHMZ-a i većine ostalih europskih meteoroloških službi.

Aplikacija je vrlo jednostavna za korištenje. Na početnom zaslonu nalazi se trenutna temperatura na vašoj lokaciji, pisana vremenska prognoza za taj dan i razni detalji, poput osjeta ugode, smjera i brzine vjetra, tlaka zraka, tendencije tlaka, relativne vlažnosti, količine oborina, UV indeksa, biometeorološka prognoza, vrijeme izlaska i zalaska sunca te mjesečeva mijena.

Screenshot: mirovina.hr

Ispod toga, može se pogledati i video prognoza s HRT-a, a dalje se može vidjeti prognoza za sutra te za sljedeće dane. Klikom na tri crtice u gornjem lijevom kutu, nudi vam se mogućnost pregleda cjelokupnog stanja na hrvatskim cestama, radarskih slika te nautička prognoza.

Screenshot: mirovina.hr

Ako niste sigurni kako preuzeti i instalirati aplikaciju na vaš pametni telefon, preporučujemo da pogledate naš tekst koji će vam sve to objasniti. Možete ga pročitati na sljedećoj poveznici.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap