Zahtjeve za mirovinu možete besplatno predati na pošti

Jasmina Grgurić Zanze
11. prosinca 2017.
Novosti
A- A+

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje nastavlja suradnju s Hrvatskom poštom te uslugu besplatne predaje zahtjeva za građane širi na još pet županija na području Slavonije.

Foto: Ilustracija

Građani svoje zahtjeve za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja, prava na doplatak za djecu i prava na naknadu zbog tjelesnog oštećenja osim u područnim službama i uredima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje mogu besplatno predati i u poštanskim uredima Hrvatske pošte, točnije njih 511 na području deset županija.

Naime, nakon što je još u svibnju ovaj pilot projekt besplatne predaje zahtjeva pokrenut u Ličko-senjskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, od ovoga mjeseca građani isto pravo mogu ostvariti na području još pet županija; Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj županiji.

Također, u  poštanskim uredima navedenih deset županija dostupne su sve tiskanice zahtjeva ili se one mogu ispisati s internetske stranice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, obavještavaju iz HZMO-a.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap