Zagrepčanka (61) prešutjela da ima koronavirus, a družila se sa susjedima

Jasmina Grgurić Zanze
27. travnja 2020.
Novosti
A- A+

Šokantan primjer kršenja samoizolacije kod 61-godišnje Zagrepčanke utvrdila je policija koja je provjeravala pridržavaju li se građani propisanih epidemioloških mjera. Uspostavili su da se žena družila sa susjedima, a nije im rekla da je zaražena koronavirusom, čime ih je dovela u opasnost.

policija

Foto: Pixabay

Zagrepčanka u dobi od 61 godinu prešutjela je svojim susjedima da je pozitivna na COVID-19, unatoč tomu što je s njima bila u bliskom kontaktu.

Protiv nje će stoga biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “širenje i prenošenje zaraznih bolesti”, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka.

maska
Novo istraživanje: Blizina zaraženih opasnija je nego diranje stvari nakon njih

Naime, jučer 26. travnja u Ulici VII. Kozari putevi policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su prilikom provjere pridržavanja mjera samoizolacije došli do saznanja da se 61-godišnjakinja kojoj je dijagnosticirana zarazna bolest Koronavirus – Covid 19 ne pridržava mjere koju joj je izrekao epidemiolog.

Naime, ona se svakodnevno kretala dvorištem koje koriste obitelji više kućanstava i svjesno im prešutjevši da joj je dijagnosticirana bolest, s njima dolazila u kontakt. Tako je svojim ponašanjem dovela stanare u opasnost od širenja i prenošenja zarazne bolesti na adresi na kojoj prebiva.

Ženi prijeti kazna zatvora do dvije godine, a ako se ispostavi da je nekoga zarazila, u zatvor bi mogla na najviše tri godine.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap