Wolf presudio umirovljeniku: Preko granice pokušao prebaciti kilogram kokaina

Jasmina Grgurić Zanze
14. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Umirovljenik (69) iz Imotskog je u Bosnu i Hercegovinu pokušao prebaciti više od kilogram kokaina. To bi mu možda i pošlo za rukom da mu planove na graničnom prijelazu nije poremetio policijski pas Wolf koji je nanjušio u automobilu dobro skriveni plijen.

Pas Wolf s najnovijim plijenom Foto: MUP

Djelatnici Postaje granične policije Imotski dovršili su prekjučer kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjakom koji je prethodni dan, 11. svibnja u poslijepodnevnim satima, upravljajući osobnim vozilom Hyundai zagrebačkih registarskih oznaka, pristupio na izlazni međunarodni granični prijelaz Vinjani Gornji.

Umirovljenik (71) uzgajao marihuanu, policija mu sve oduzela

Zbog sumnje da se u vozilu nalazi droga, pristupilo se vanjskom pregledu vozila uz korištenje službenog policijskog psa Wolfa za detekciju droga koji je odmah reagirao i time potvrdio sumnju policijskih službenika.

Umirovljenik je uhićen te je uslijedilo kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je obavljena pretraga vozila kojom je u stražnjem dijelu pronađeno i oduzeto osam pvc paketića heroina ukupne težine 1048,2 grama.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 69-godišnji muškarac je uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je jučer Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Copy link
Powered by Social Snap