Vučić najavio policijski sat zbog korone, na ulicama Beograda izbili veliki neredi

Josip Mihaljević
8. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Jučer navečer je u središtu Beograda satima trajao sukob policije i prosvjednika koji su se spontano okupili ispred skupštine Srbije nakon što je predsjednik Aleksandar Vučić najavio ponovno uvođenje policijskog sata zbog pogoršane epidemiološke situacije.

beograd neredi

Foto: Youtube screenshot

Jučer navečer su u središtu Beograda satima trajali sukobi građana i policije, a prosvjednici su u jednom trenutku i provalili u parlament, piše Index.hr.

Građane Srbije naljutio je potez predsjednika Aleksandra Vučića koji je jučer najavio ponovno uvođenje policijskog sata zbog pogoršane epidemiološke situacije. Jučer su imali 299 novozaraženih, a dan ranije 289, iako su se u javnosti pojavile naznake da vlasti u Srbiji “friziraju” brojke zaraženih i umrlih.

Jučerašnji prosvjed počeo je spontano, s nekoliko stotina sudionika, ali se kasnije proširio kada su počeli sukobi s policijom.

Prosvjednici su policiju gađali jajima, kamenjem, bocama i bakljama, zapaljeni su deseci kontejnera i nekoliko policijskih automobila.

S druge strane, policija je na prosvjednike bacala suzavce, izvedena je i policijska konjica kao i postrojba sa psima. Kamere su svjedočile i ružnim scenama koje su zabilježile policiju kako pendrecima mlati građane koji nisu bili agresivni, a među njima je bilo i žena i starijih ljudi.

Srpski mediji jutros prenose kako je u neredima ozlijeđeno 13 policajaca i sedam civila. Hitna pomoć morala je više puta intervenirati tijekom noći.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap