Vučić najavio policijski sat zbog korone, na ulicama Beograda izbili veliki neredi

Josip Mihaljević
8. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Jučer navečer je u središtu Beograda satima trajao sukob policije i prosvjednika koji su se spontano okupili ispred skupštine Srbije nakon što je predsjednik Aleksandar Vučić najavio ponovno uvođenje policijskog sata zbog pogoršane epidemiološke situacije.

beograd neredi

Foto: Youtube screenshot

Jučer navečer su u središtu Beograda satima trajali sukobi građana i policije, a prosvjednici su u jednom trenutku i provalili u parlament, piše Index.hr.

Građane Srbije naljutio je potez predsjednika Aleksandra Vučića koji je jučer najavio ponovno uvođenje policijskog sata zbog pogoršane epidemiološke situacije. Jučer su imali 299 novozaraženih, a dan ranije 289, iako su se u javnosti pojavile naznake da vlasti u Srbiji “friziraju” brojke zaraženih i umrlih.

Jučerašnji prosvjed počeo je spontano, s nekoliko stotina sudionika, ali se kasnije proširio kada su počeli sukobi s policijom.

Prosvjednici su policiju gađali jajima, kamenjem, bocama i bakljama, zapaljeni su deseci kontejnera i nekoliko policijskih automobila.

S druge strane, policija je na prosvjednike bacala suzavce, izvedena je i policijska konjica kao i postrojba sa psima. Kamere su svjedočile i ružnim scenama koje su zabilježile policiju kako pendrecima mlati građane koji nisu bili agresivni, a među njima je bilo i žena i starijih ljudi.

Srpski mediji jutros prenose kako je u neredima ozlijeđeno 13 policajaca i sedam civila. Hitna pomoć morala je više puta intervenirati tijekom noći.

 

Vučić najavio policijski sat zbog korone, na ulicama Beograda izbili veliki neredi
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap