Virovitičko-podravska županija uvela javnu uslugu linijskog prijevoza, a umirovljenici imaju znatne popuste

Ana Kanazir
9. srpnja 2023.
Novosti
A- A+

Virovitičko-podravska županija je četvrta županija u Hrvatskoj u kojoj građani od 15. lipnja imaju jeftiniji javni prijevoz, a uvest će i nove linije te održati postojeće, neovisno o broju putnika. Također, umirovljenici i studenti se mogu voziti po povoljnijim cijenama.

putnici u autobusu

Vožnja u autobusu | Foto: Unsplash

Ljude će tako u ovoj županiji prevoziti autobusi raznih prijevoznika i to Panturist – Osijek, Čazmatrans promet – Čazma, autoprijevoznik Željko Šubić – Pitomača i Čačinci trans – Čačinci.
Vrijednost ovog cijelog programa je 2,1 milijuna eura, a od toga je 75 posto osiguralo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, dok su ostatak osigurali gradovi, općine i županije.

Starija žena s rupcem na glavi sama u autobusu
Umirovljenici u jednoj županiji imaju do 90 posto popusta na autobusni prijevoz

Kao što smo već pisali ovdje, umirovljenici će sada moći putovati jeftinijim gradskim prijevozom, a sve je i službeno stupilo na snagu potpisivanjem ugovora s Ministarstvom sredinom lipnja.

Što se tiče samih iznosa i cijena karata, one se određuju prema zonama javne usluge prijevoza, a zone pak ovise o udaljenosti putovanja izraženim u kilometrima. Tako će mjesečna karta za umirovljenike u prvoj zoni iznositi 8,80 eura, dok će u drugoj zoni ona biti 13,20 eura, a u trećoj će se raditi o 17,60 eura. Za usporedbu mjesečna radnička karta će za prvu zonu iznositi 35,20 eura, za drugu zonu 52,80 eura, a za treću zonu 70,40 eura.

Navedeno je i kako se mjesečna karta obračunava na bazi 44 vožnje, a vrijedi za neograničen broj vožnji tijekom mjeseca za koji je izdana. Kako, pak, umirovljenici plaćaju javni prijevoz u četiri najveća hrvatska grada, možete pročitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap