[VIDEO]Prekrasni delfin posjetio ljude u plićaku, no priča je malo tužnija

Josip Mihaljević
13. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

U Kućištu je prošloga tjedna zabilježeno neobično ponašanje krasnog delfina koji je stigao skroz do plićaka i podružio s ljudima. Fotografije i video je na društvene mreže postavio Mario Duspara, a stručnjaci kažu da je delfin najvjerojatnije – bolestan.

delfin jadransko more

Foto: Facebook

U Kućištu su snimili prekrasnog delfina koji je, posve neuobičajeno, posjetio ljude u samom plićaku. Zapravo, skoro se nasukao, piše morski.hr.

Stručnjaci kažu da se ova vrsta dupina najčešće drži otvorenog mora, no ovoga puta je napravila iznimku. Čitavu neobičnu scenu, ali i tužnu pozadinu, na Facebooku je objavio Mario Duspara:

“Delfin nam isplivao na plažu. S Veterinarskog faksa su nam rekli da je vjerojatno bolestan jer nije imao rane ili komade mreže. Bio je sam i tražio je društvo. Kad smo ga mazili, otplivao je polako prema pučini. Nadam se da će preživjeti, predivan je”, napisao je Duspara na Facebooku i podijelio fotografije susreta.

Gospodin Duspara je objavio i video druženja s delfinom.

“Ovo u prvom videu ga moj stari mazi i vraća u vodu, a na drugom videu je brod koji ga je pratio kad je vidio da je slab… A onda je delfin vidio nas uz more i krenuo prema nama… Rekli su mi s Veterinarskog faksa da je to vjerojatno prugasti delfin i da je vjerojatno bolestan ili ošamućen pa je zato išao uz obalu. Vidi se po veličini da još nije odrastao. Išao je prema ljudima koji su stajali uz obalu, tražio je kontakt i maženje, ali je išao polako, umorno. Nadam se da će biti ok”, napisao je Duspara na Facebooku.

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap