[VIDEO] Vesela glazbena družina umirovljenicima razbila monotoniju

Jasmina Grgurić
8. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Gdje ima volje, ima i načina, pandemiji unatoč. Kulturna i društvena događanja najveće su neljudske žrtve koronavirusa, što nepovoljno utječe na psihičko zdravlje, posebice starijih osoba u izolaciji. Kako uživati u aktivnostima i programima u karanteni znaju korisnici zagrebačkog Doma za starije osobe Centar. Ovoga puta na otvorenom ih je zabavljala vesela glazbena družina.

Većina korisnika domova za starije cijepljena je protiv koronavirusa, no nisu svi pa opreza nikad dosta. Epidemiološke mjere i dalje su na snazi pa su umirovljenici već više od godinu dana u potpunoj ili djelomičnoj izolaciji. Odrazilo se to krajnje nepovoljno na njihove društvene aktivnosti, ali i kulturna događanja koja život znače.

Ipak, da je zabava moguća i uz poštivanje mjera pokazuje primjer zagrebačkog Doma za starije Centar koji je ovih dana za svoje stanare organizirao koncert vesele glazbene družine na otvorenom. Smijali su se uz skečeve, pjevali i plesali, a bend im je otpjevao i poznatu Malu Čiči.

Umirovljenici su sve pratili sa sigurne udaljenosti, a bila je to prilika i onima teže pokretnima da dio dana provedu na zraku i suncu. Drugi su pak sudjelovali sa svojih balkona pa za zabavu nitko nije ostao zakinut.

Inače, Dom za starije osobe Centar  uz Program podrške u lokalnoj zajednici organizirao je u proteklom mjesecu niz događanja, od jazz koncerta pa do obilježavanja svjetskog dana plesa, uz pjesničke susrete Vesne Parun.

 

[VIDEO] Vesela glazbena družina umirovljenicima razbila monotoniju
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap