[VIDEO] Umirovljenici reagiraju na… Snapchat!

Jelena Ratko
21. ožujka 2018.
Novosti
A- A+

Dok se stariji sve češće okreću Facebooku za komunikaciju s prijateljima i obitelji, informiranje o aktualnim vijestima i pretraživanje, mladi su skloniji Instagramu i Snapchatu.

Kako bi Snapchat izgledao kada bi ga umirovljenici koristili onoliko koliko koriste Facebook? Bi li filteri, popularni među mlađim generacijama, bili hit i među starijom populacijom?

Nakon našeg videa Umirovljenici reagiraju na High5, donosimo nove reakcije najiksusnijih među nama na moderne fenomene. Ovaj put, radi se o reakcijama na Snapchat filtere, koji su prije nekoliko godina oduševili Y generaciju, a danas su, još uvijek, nerijetko primjenjivani u online razgovorima.

Osim što im pružaju više vizualnog sadržaja, Instagram i Snapchat nude brzi pregled vijesti i objava, za razliku od Facebooka koji je nešto složeniji i još uvijek uglavnom baziran na tekstualnom sadržaju.

Instagram i Snapchat su društveni servisi na kojima korisnici mogu objavljivati i slati isključivo foto i video sadržaj. Dok se na Instagramu objavljuju fotografije kao na Facebooku – na osobnom profilu korisnika – ili se šalju direktno određenom/oj prijatelju/ici – Snapchat ponešto drukčije funkcionira.

Isprva, Snapchat je nudio samo opciju slanja foto i video zapisa u pravom vremenu s ograničenim vremenom za pregled. Dakle, moglo se poslati fotografiju ili video samo s lokacije na kojoj ste se u tom trenutku nalazili, a primatelji su mogli sadržaj vidjeti samo na nekoliko sekundi (od 1 do 10, ovisno o postavkama).

Ono što je zajedničko Instagramu, Facebook Messengeru i Snapchatu jesu Priče – fotografije i video zapisi snimljeni u pravom vremenu koji su drugim korisnicima vidljivi samo prvih 24 sata nakon objave. Popularni filteri svoju su slavu stekli najprije na Snapchatu, a sada su već i često korišten “trik” prilikom stvaranja i objavljivanja Priča.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap