[VIDEO] Rasplesana baka Marta postala glavna zvijezda glazbenog spota

Jasmina Grgurić Zanze
7. rujna 2018.
Novosti
A- A+

Ova živopisna umirovljenica plesati je počela slučajno u lokalnom restoranu, nakon petogodišnje borbe s bolešću. Činila je to sama s osmijehom na licu i puno energije u šarenoj “vintage” odjeći. Prijateljica ju je nagovorila da se prijavi na Instagram, a tri tjedna kasnije uslijedio je poziv…

Baka Martha zvijezda je glazbenog spota Foto: Youtube

Baka Martha Halas triput je preživjela rak. Nakon teških iskustava, odlučila je okrenuti veseliju stranu ploče i u tome i te kako uspjela. Napravila je zaokret od svega čemu su je podučavali odmalena, no nije ni slutila da će njezino ime biti upisano na glazbenu mapu. Naime, u posljednjem spotu glazbenika Jackiea Greenea za pjesmu “Crazy comes easy” rasplesana baka Martha glavna je zvijezda.

Plesati je počela sama prije pet godina u obližnjem restoranu na obali Floride. Glas o rasplesanoj umirovljenici šarene odjeće, nevjerojatne energije i zarazna osmijeha brzo se pročuo pa su za nju čuli i bendovi na čije je pjesme plesala. Naime, kada bi nastupali, rezervirali bi joj prvi stol jer je bila pokretačica zabave. Koliko je zapravo poznata nije bila ni svjesna sve dok nije stigao poziv iz glazbene kuće.

Suprotno od svega što su je učili

Ova energična 76-godišnjakinja spremno je pristala na suradnju. Tijekom trominutna videa promijenila je čak 39 kostima, što joj nije palo naročito teško s obzirom na stil odijevanja koji njeguje i inače. U maniri “djeteta cvijeća” baka Martha u spotu prolazi “sivim” svijetom magično mu dodajući boju.

Direktorica glazbene kuće “Blue Rose Music”, Meredith DiMenna koja je kontaktirala Marthu Halas kazala je za Senior Planet kako izbor na nju nije pao slučajno. Naime, to što radi u spotu već je uradila u vlastitom životu tijekom trostruke borbe s karcinomom, za vrijeme kojih je gledala pozitivnu stranu.

Pjevač Greene našalio se kako Martha sada malo sporije ulazi u restoran, jer je zaustavljaju brojni obožavatelji. Kada ju je sin Emil odveo u restoran na živu glazbu nakon petogodišnje borbe s tri različita karcinoma, toliko joj se svidjelo da se idućeg dana vratila tamo sama.

“Pomislila sam ‘zašto ne’ i počela plesati. Osjećala sam se bolje i izašla iz svoje bolesti. Učili su me kao dijete da žena ne smije izlaziti sama ni plesati sama. Počela sam činiti upravo to. Moj život kao da je počeo. Kada sam se borila s rakom počela sam živjeti. Sada sam toliko sretna i volim svoj život” – rekla je Martha.

Ako se povučete u sebe, ostarjet ćete

Na savjet prijateljice, koja joj je rekla da je toliko živopisna i puna boja, odlučila se prijaviti na Instagram. Tijekom jedne besane noći, potražila je upute na internetu kako da to učini. Čim se prijavila odmah je objavila svojih 50 najdražih fotografija i samo tri tjedna kasnije primila ponudu za video. Ne bi prihvatila, kaže, da nije poznavala Greenovu glazbu, a veselio ju je i što može pokazati svoju “vintage” odjeću.

Nakon videa koji je objavljen krajem lipnja ove godine, stekla je brojne obožavatelje, ali i udvarače. No, nijedan nije bio pravi, a Martha dodaje kako nije sponzoruša, a svakako ne traži ni sponzora.

Zanimljiv je i njezin stav o starenju.

“Ako dajte ljubav i ona je prisutna u vašem životu, sretni ste. Pomogla sam organizirati grupnu terapiju za one koji osjećaju bol ili prolaze kemoterapiju. Uključena sam u zajednicu i jako sam aktivna umirovljenica. Ako se povučete u sebe, ostarjet ćete. Ja se dajem i uživam u životu. Ako me netko treba, tu sam za njega. Ali onima koji se stalno žale ne mogu pomoći, oni nisu ljudi za mene” – poručila je 76-godišnja baka Martha Halas.

Ovako izgleda njezina plesna uloga u spotu.

 

[VIDEO] Rasplesana baka Marta postala glavna zvijezda glazbenog spota
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap