[VIDEO] Omiljeni ministar pronašao sat vremena da odgovara na pitanja znatiželjnim građanima

Josip Mihaljević
20. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Relativno novi ministar zdravstva brzo je postao jedan od najomiljenijih ministara u povijesti hrvatske politike. Iako je i sam priznao da je pomalo dezorijentiran jer intenzivno radi na suzbijanju koronavirusa proteklih nekoliko tjedana, i danas je našao sat vremena da uživo preko Facebooka odgovara na brojna pitanja znatiželjnih građana.

vili beroš

Foto: Vili Beroš | Facebook screenshot

Ne bi bilo ludo za pretpostaviti da će ministar zdravstva Vili Beroš već na sljedećem istraživanju najpopularnijih političara uvjerljivo zauzeti tron. U Hrvatskoj je prvi slučaj koronavirusa zabilježen prije gotovo mjesec dana, a Beroš je jedan od glavnih figura u Nacionalnom stožeru civilne zaštite. Osim što dva puta dnevno donosi službene podatke o razvoju situacije, ministar ispituje svaki centimetar sustava, a pritom daje i informativne intervjue medijima.

Ministar posvetio sat vremena građanima

njemacka
[VIDEO] Nijemci objasnili što se događa, ministar Beroš kazao kako on intimno vjeruje u ovaj scenarij

I sam je priznao da je dezorijentiran zbog količine posla koju obavlja u proteklih nekoliko tjedana, ali je danas svejedno našao sat vremena da uživo odgovara na pitanja građana preko Facebooka. Na Facebook stranici koronavirus.hr danas je odgovarao gotovo sat vremena. Pritom nije odugovlačio s odgovorima kao što to često političari znaju raditi nego je većinom bio direktan, kratak i jasan.

U moru zanimljivih informacija koje smo danas saznali od ministra moramo izdvojiti neke koje su vam sigurno pale na pamet, ali nemate stručnjaka pored sebe da ga pitate. Recimo, ako zaražena osoba dira ili kašlje po nekom objektu, a vi potom rukom dotaknete taj objekt, jeste li u tom trenutku zaraženi? Ne! Ako operete ruke sve će biti u redu, jer se virus aktivira samo ako ulazi kroz oči, nos i usta.

Pomažu li maske, smije li se van u šetnju?

virus
Ne vjerujte svemu što pročitate: Donosimo 7 zabluda i mitova o koronavirusu

Govorio je i u ovom slučaju o nedjelotvornosti pojedinih modela medicinskih maskica, jer se radi o iznimno malom virusu koji može prolaziti kroz “rupice” u tkanini od maski. Govorio je i o iskustvu iz drugih zemalja gdje se obvezno korištenje maski za sve nije pokazalo kao dobra mjera zaustavljanja širenja zaraze.

Jedna od glavni tema oko koje se lome koplja jest ići van ili ne. Ministar je kazao da je poželjno ići van na svjež zrak, ali nikako u skupinama većim od pet ljudi, te napomenuo da se pri izlasku iz kuće treba držati preporučenog razmaka od drugih ljudi.

A sve ostale zanimljive odgovore možete pogledati ovdje:

[VIDEO] Omiljeni ministar pronašao sat vremena da odgovara na pitanja znatiželjnim građanima
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap